sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tehtiin ite: Vaaleat kaneli-pipari-keksit

Onko perinteisiä pipareita jo muutama satsi tehty ja syöty? Kokeile seuraavaksi kanelisia vaaleita keksejä. Nämä keksit painetaan samalla tavalla piparimuoteilla muotoonsa, lopuksi penslataan munalla ja ripotellaan päälle sokeri-kanelisekoitusta.


Taikinassa erikoisuutena on vaniljakastekejauhe jota ruotsalaiset käyttävät paljon leivonnaisissaan. Marsánpulveriksi myös kutsutaan. Tämä keksiresepti onkin ruotsalaisen Ernst Kirchsteigerin "Jul med Ernst" kirjasta, josta löytyy mukavia joululeivonnaisia ja askartelujuttuja jos vielä lisää jouluinspiraatiota kaipaa. Kanelikeksi on mukava glögin seuralainen.Kaneli-keksit 20-30kpl

1 1/4 dl sokeria
200g voita
noin 4dl jauhoja
noin 2dl vanilijakastikejauhetta (noin kaksi pussia)
keksien päälle:
1 muna voiteluun
sokeria
kanelia

Sekoita sähkövatkaimella sokeri ja voi vaaleaksi ilmavaksi massaksi, lisää jauho ja vanilijakastikejauhe sekaan ja työstä taikina palloksi. Laita taika noin puoleksi tunniksi jääkaappin tekeytymään. Kauli sitten taikinasta noin 4mm paksu levy jauhoitetulla alustalla ja leikkaa piparkakkumuotilla keksikuvioita. Siirrä keksit varovasti uunipellille leivinpaperin päälle, voitele ne munalla ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paita 200 asteisessa uunissa 6-8 minuttia. Anna jäähtyä rauhassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti