keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Tehtiin ite: Taatelikakku

Tämä taatelikakku on peruja äidin työkaverilta ja siksi onkin nimeltään Tuulan Taatelikakku. Mehukas ja maukas kakku paranee päivä päivältä, ja on jokajouluinen perinne. Kakun voi hyvin valmistaa jo nyt, hyvissä ajoin ennen jouluviikon hössötyksiä ja laittaa pakkaseen. Kiireetön joulun valmistelu on parasta.




Tuulan taatelikakku

1pkt kivettömiä kuivattuja taateleita
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
200g voita
2 munaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja

Pieni halutessasi hiukan taatelita. Keitä taatelit vesi-sokieriliemessä niin, että taatelit sulavat ja soseutuvat. Lisää pienitty voi kuumaan liemeen sulamaan ja jäähdytä seos. Sekoita jäähtyneeseen massaan munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua uunissa 170 asteessa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti