sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Japanilaisella kokkauskurssilla

Neiti Papu osallistui syksyllä japanilaiselle kokkikurssille. Yhdessä osallistuimme taas marraskuussa Samsungin järkkäämään korealaiseen kokkausiltaan ja juuri ennen joulua Marttojen makkarakurssille Lappenrannassa, (tästä myöhemmin lisää). Kaikki kurssit ovat olleet erittäin mukavia ja opettavaisia. Se on ainakin tullut huomattua, että on aivan turhaa jännittää osaako leikata kurkkua oikein tai näyttääkö tää nyt siltä kuin pitäisi. Rennosti vaan. Opehan sielä on neuvomassa ja virheistä oppii :)

Japanilaisen kokkikurssin järjesti Suomalais-Japanilainen Yhdistys, Helsingissä Taivallahden peruskoulun köksänluokassa. Taisi olla kevättalven matkamessut jossa tämän yhdistyksen ständillä tuli jututettua "käveleviä japanitietopankkeja"  matkaa varten, kun sivulauseessa mainittiin nämä kokkikurssit. Kurssit ovat todella suosittuja, joten kärppänä sai olla ilmottautumisen kanssa.

Tämänkertaisen kurssin pääteemana oli kala, mutta sushia tai muuta täysin autenttista perinneruokaa ei valmistettu. Vaan syntyi kasapäin ruokia, joista suurin osa on saanut vaikutteita länsimaista. Tämä kun kuulemma on tyypillistä.


Saimme reseptinivaskan eteemme ja alkuun olikin pallo hieman hukassa omituisten raaka-aineiden kanssa. Alkuihmettelyn jälkeen homma alkoi kuitenkin sujua, vaikka olihan se hieman jännä kokkailla jotain mistä ei ollut haisua miltä tulevan ruoan pitäisi oikein näyttää saatika maistua :D Ja esillepanohan on Japanilaisessa keittiössä supertärkeää...Toimimme neljän hengen ryhmissä per keittiö ja jaomme tehtäviä kunkin kiinnostuksen, taitojen ja halujen mukaan. Kiirettä piti ja aikaa ei ollut omien tehtävien ohella kovinkaan tarkasti seurata muiden ryhmäläisten etenemistä taikka jutella matalapaineesta. Lopulta meidän ryhmämme pöydässämme oli 9 eri ruokalajia, ja hyvältä maistui! Setti oli aika erilaista mitä keväällä Japanissa tuli syötyä. Pikkelöidyt kasvikset olivat tutuin lisuke. Kokkauskurssilla valmistui myös japanilaista perunasalaattia, sienirisottoa, kuhaa itämaisittain, etikkalohta/sashimia, kermaista rapukeittoa, friteerattuja katkarapuja, retikka-porkkana pikkelssiä ja kruununa mustikkapaistosta.Jii ei siis osallistunut kurssille, mutta kotiin tuodut maistiaiset saivat peukutusta, ja näitä kurssi-illan ruokia täytyykin kokkailla myös kotioloissa. Herkullinen, japanilaisella twistillä tehty perunasalaatti -ohje tulossa vielä uuden vuoden aatoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti