keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Maja Coffee Roastery - Kahvila

Pienen pieni sympaattinen kahvila vanhassa Lehtisaaren ostarissa. Oih mikä löytö on Maja! Se miten osasimme tänne parhaimmat päivänsä jo nähneelle ostarille, on kiittäminen Didrichsenin museota. Didrichsenilla on parhaillan Edvard Munchin näyttely ja kävijäennätykset paukahtelevat pikkuisessa museossa. Museo oli muutenkin päivittänyt ilmettään ja pienestä museokaupasta löytyi Munch-magneettien ja Munch-muistikirjojen seasta melankoolista Munch-kahvia (kahvipussissa on kuvatuna maalaus nimeltään Melancholy). Pian selvisikin, että näyttelyn nimikkokahvi on paahdettu naapurisaaressa, pienessä Maja Coffee Roasteryssä. Facebookista katsoimme Majan aukiolot ja lähdimme juomaan näyttelykahvit.


Majassa oli tarjolla käyntihetkellä kolmea kahvilaatua sekä erilaisia teitä. Kuppeihin päätyi Etiopian Kongaa ja hieman vaaleampaa blendiä, jota suositeltiin maidon kanssa juotavaksi. Kahvin sai nauttia ihanista Arabian vanhoista kupeista, ja seuraksi palaset super mehevää taatelikakkua.  Hyvältä maistui! Mukaan lähti vielä papupusseja kotiin ja jouluviemisiksi.
Istuskelimme koko ikkunaseinän pituisella puupenkillä. Nurkassa pino japanilaisia aikakauslehtiä ja toisessa itse paahtokone. Silmä lepää simppelisti puupinnoilla kalustetussa ympäristössä, pienissä yksityiskohdissa, vähemmän on enemmän. Tilassa on ihana rauha ja seesteisyys ja sitä japanilaistakin henkeä. Oh, sopii juuri tähän Japani kaipuuseen joka on vallannut meidät molemmat.


Täältä Mustan kullan blogikirjoituksesta kannattaa lukea enemmän Majasta ja Majan suomalais-japanilaisesta omistajapariskunnasta.

Maja sijaitsee siis Lehtisaaressa, ei siis oikein lähellä mitään missä muuten tulisi käytyä, mutta autolla, bussilla, pyörällä pääsee, voin kuvitella hyvin ensi kevään pyörälenkin välietapin tänne, kahvikupponen ja oma pieni hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti