tiistai 30. joulukuuta 2014

Tehtiin ite: Perunasalaatti japanilaisittain

Vuosi 2014 lähenee loppuaan, nakit höyryämään ja perunasalaatit pöytään! Tänä vuonna hyppysissä onkin ihan uusi perunasalaatin ohje, kiitos japanilaisen kokkikurssin. Tästä perunasalaatista on tullut suosikki ja kilpailee kovin tämän itävaltalaisen perunasalaatin kanssa. Kuten resepteistä huomaa, kummassakin on käytetty viinietikkaa piristämään ja tuomaan terää. Vaikka tässä Japanilaiseen tyyliin tehdyssä salaatissa käytetään majoneesia, niin ällötysöllötys olo ei tule. Jos vain lähettyvilläsi on tarjolla aasialaista ruokakauppaa, kannattaa hakea aitoa oikeaa japanilaista majoneesia tähän kastikkeeseen, on nimittäin hyvää! Loistavaa saa aikaiseksi myös ihan valmismajolla tai vielä itse tehden.


Perunasalaatti 4-5:lle

0,5kg Perunoita
1 kurkku
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
1-3rkl viinietikkaa
suolaa
pippuria
1dl majoneesia (japanilaista majoneesia  myy esim Tokyokan Helsingissä)

Kuori perunat ja leikkaa n. 1-1,5cm paksuiksi viipaleiksi. Keitä perunat, älä liikaa, vaan jätä riittävän napakoiksi. Kuori porkkanat ja keitä nekin ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Kun kaadat perunoiden keitinveden pois, ripottele heti vähän viinietikkaa kuumien perunapalojen päälle. Tarkista perunoiden sopiva etikkaisuus kun ovat hiukan jäähtyneet. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levittele sipuleita hiukan ja ripottele suolaa päälle. Anna olla hetki ja taputtele kertynyt neste pois talouspaperiin. Leikkaa kurkku pitkittäni halki ja kaavi lusikalla siemenet pois. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa päälle. Pyyhi hetken päästä kurkuista irronnut neste. Kun perunat ja porkkanat ovat jäähtyneet, sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää majoneesi ja mausta pippurilla ja suolalla. Nosta jääkaappin maustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti