maanantai 4. elokuuta 2014

Tehtiin ite: Marjainen jugurttijäätelö

Jäätelöä, vihdoinkin! Tai tässä tapauksessa jugurttijäätelöä, ja vielä helppoa ja lumoavan herkullista. Tähän jäätelöön ei tarvita erillisiä koneita, se kun oli kriteerinä omatekemään jäätelöön. Koska marjakausi on parhaimmillaan on täytteenä tuoreita mustikoita ja vadelmia ja boonuksena vielä valkosuklaarouhetta.

Valmistus oli huippuhelppoa, pakastaminen hiukan kinkkisempi juttu näin ensikertalaiselle. Suosittelisimme pitämään astiaa maksimissaan 3-4 tuntia pakkasessa (kolmen tunnin kohdalla kokeilu onko massa jo sopivan jähmeä), jotta jäde ei muutu kivikovaksi ja liian hilemäiseksi. Jäätelö pitää myös muistaa nostaa sulamaan noin 30min ennen tarjoilua.




Marjainen jugurttijäätelö (noin litran kokoiseen muovirasiaan, esim. Aino-jäätelön muovirasia) noin 6:lle

1.5 dl kuohukermaa
5 dl turkkilaista jugurttia
0.5 dl sokeria
vaniljaa myllystä
valkosuklaata
n.1 dl mustikoita
n.1 dl vadelmia

jäätelövohveleita ( Lidlistä löytyi hyviä!)

Laita jäätelöastiasi pakkaseen jäähtymään. Muserra esim haarukalla osa mustikoista ja vadelmista hiukan mössömäisemmäksi, jätä osa kokonaisiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta reilusti vaniljalla. Lisää turkkilainen jugurtti ja sokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jäätelöastiaan noin puolet massasta tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Lisää sitten marjaseos ja kokonaiset marjat. Rouhi sitten valkosuklaasta pieniä paloja ohut kerros / maun mukaan marjojen päälle. Lisää loput jäätelömassasta. Siirrä astia pakkaseen jähmettymään. Pakastusaika on noin 3-4 tuntia. Seuraa jäätelön pakastumista. Muista ottaa ajoissa jäätelö lämpenemään ennen tarjoilua, noin puolisen tuntia. Pyörittele jädekauhalla palloja ja iske tötteröön. Ja nauti! Jos jäätelöä jää, voi sen toki pakastaa, mutta massan koostumus muuttuu hileiseksi.


2 kommenttia:

  1. Tein tätä heti tänään! :D Ja oli kyllä todella hyvää. :) Ja hyvä palautus juoksulenkin jälkeen. ;) Laitoin vaniljasokeria varmaan pari teelusikkaa ja samoin tavallista sokeriakin vain pari teelusikkallista. :) Tuli ihanan raikasta ja hyvää ja terveellistä!:D Ja herkutella, jos haluaa oikein kunnolla, niin sillon kyllä lisään vähän jotain suklaata sekaan tai omar-karkkeja tai jotain ihanaa kastiketta ;D Hyvä perusohje ilman kananmunia yms!!:)

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavaa! Hienoa että jäde onnistui! Ohjetta on kyllä helppo varioida omien lempparimarjojen ja herkkujen kanssa. Namskis!

    VastaaPoista