torstai 21. elokuuta 2014

Tehtiin ite: Kukkakaalirisotto

On kotimaisten kukkakaalien (+ monen muun) aika, ja kukkiksesta saakin aikaiseksi monenlaista pöperöä pöytään. Yksi suosikki on tämä kukkakaalijauhelihavuoka. Helppoa ja nopeaa kuten meillä aina. :) Kukkis taipuu myös ristottoon, kas näin!



Kukkakaalirisotto:

200g risottoriisiä
1 hienonnettu shalottisipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
100g kukkakaalia pieninä nuppuina
1,5dl valkoviiniä
50g raastettua parmesanjuustoa
hienonnettua timjamia
suolaa
valkopippuria
voita

Freesaa sipulit, kukkakaali ja hienonnettu timjami kattilassa voissa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää sitten valkoviini ja anna kiehua lähes kuivaksi. Lisää sitten vettä aina vähitellen koko ajan sekoitellen kunnes riisi on kypsää. Katso riisipaketin kyljestä ohjekypsymisaika. Mausta ja lisää sitten raastettu parmesaanijuusto joukkoon ja nauti heti. Me paistoimme vielä kylkeen toisella pannulla pekonit rapeiksi ja rouskuviksi. Risotto käy lisukkeeksi tai kyllähän tällä nälkä muutenkin lähtee.









2 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunis annos! Varmasti superherkkua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli kyllä, ja pekonia tai muuta rouskuvaista kylkeen.

    VastaaPoista