tiistai 12. elokuuta 2014

Juhlat Neuvolansalissa, Turku 26.7.14

Neiti, pian 30vee, ja neidin äippä, hiljattain 60vee,  järkkäsivät heinäkuussa pienet juhlat lähimmille sukulaisille. Nyt muutama positiivinen sananen kauniista juhlapaikasta ja järjestelyistä, nimittän oli varsin onnistuneet kemut!

Juhlapaikaksi valikoitui siis Neuvolansali-niminen juhlatila Turun keskustassa, Aurajoen rannalta, viiniravintola E. Ekblomin vierestä. Turku siksi, koska se on tuttu kaupunki kaikille, ja helppo, osa vieraista kun asuu ihan täl pual ja tois pual jokke. Hyvät nettisivut kuvineen, menuvaihtoehtoineen ja hintatietoineen, vakuuttivat, ja niipä lähetimme kyselyn josko tila olisi vielä vapaana havittelemallemme heinäkuun lauantaille. Ja olihan se! Sähköpostittelu meidän ja paikan välillä sujui hyvin, ja saimme nopeasti vastauksia kysymyksiimme, niin ruokavaihtoehdoista, videotykistä kuin muista käytännön seikoista.


Tila yllätti meidät kaikki erittäin positiivisesti. Sali on oikein kaunis, valoisa ja juhlava. Pöytä oli hienosti katettuna 14-hengen porukallemme. Vanhassa kivitalossa on joskus toiminut neuvola, siitä hassu nimi siis juontuu. Alkuun kilisyttelimme kesäisellä Cavalla (Dominio de Requena Cava Brut) ja vaihdoimme kuulumiset. Turkulaisetkin olivat äimistyneitä paikasta, oikea piilossa oleva helmi! Ja helmi siinäkin mielessä, että tilassa oli ilmastointi kohdillaan kun ulkona lämpötila huiteli tukalassa kolmessakympissä.


Ruokailun päätimme hoitaa buffet-tyylisesti (lautasannokset / kolmen ruokalajin menu on myös mahdollisia Neuvolansalissa) ja kaikki sapuskat olivat onnistuneita makumaailmoiltaan. Buffettimenu oli valmiiksi koottuna ravintolan puolesta. Buffetista löytyi mm. Tulisia katkarapuja, punajuurta ja vuohenjuustoa, lohipastramia, ylikypsäpossu-perunasalaattia, paahtopaistia ja monta muuta vihreää salattia ja sekä focacciaa ja saaristolaisleipää. Nämä alkupalat nautittiin erittäin mainion unkarilaisen rieslingin kanssa, (Tricollis Cuvee 2013, Pannonhalmi Apatsagi Pinceszet, Unkari, Riesling, Welschriseling, Gewurtzraminer).

Sitten oli vuoro täyttää lautaset lämpimällä ruoalla, timjamikastikkeisella mehevällä (!) maissikanalla sekä risotolla. Salaattejakin sai santsata. Punaviinissä (NBNC 2012 Agro Vinicola Abreu & Sobreiro / Ribatejo, Portugali, Aragonez, Castelao, Touriga National) oli hauska etiketti, pehmeä ja helppo viini. Valkkari vei kyllä pisteet tässä viinikamppailussa.
Lopuksi tietenkin kakkukahvittelua. Tarjolla oli mansikoilla koristeltu limettimarenkikakku. Kakku oli hitusen liian kirpeä Jiin ja tuoreen kuuskymppisen mielestä, mutta Papu taas tykkäsi tuosta vahvasta kirpsakkuudesta. Kakku ja muu buffetruoka oli mitoitettu 15 hengen mukaan (minimitilaus) Ruokia taisi jäädä reippaasti yli, mutta kakku taas upposi nopeasti, ja olisikin jopa voinut olla hieman isompi santsaajien varalta.


Kavitteluiden jälkeen katsoimme pienen neidin järkkäämän valokuvaesityksen vuodesta 54 tähän päivään sekä vierailta yllärinä tuli mukava tietovisa. Lahjojakin avattiin. Onnistuneen juhlan jälkeen nautimme vielä iltaa joenvarrella, ennekuin painoimme päät hotellin tyynyyn. Tämän juhlan perusteella voimme suositella Neuvolansalia ja Voi Veljet-cateringia lämpimästi jos olet järkkäämässä juhlia Turun suunnalla!
(Juhlat kustannettiin kokonaan omasta (ja äipän) pussista, kiitos äiti ja muu vierasväki!)

2 kommenttia:

  1. Oi mitkä juhlat!! Mulla odottaa samat pyöreät vuodet lokakuussa. :)

    VastaaPoista
  2. Ja neidillä HOO-hetkeen enää alle kaksi viikkoa, hui! :)

    VastaaPoista