maanantai 25. elokuuta 2014

Street food by Diners Club, 25.8.14

Maanatai alkoi mukavasti. Virallisena neidin 30vee syntskäripäivänä aamu otettiin lungisti. Papu sai avata jännittäviä lahjoja ja viikonlopun kolmien (!) kakkukestityksien jäljiltä jääkaapissa oli vielä yksi hyllyllinen kakkuja tuhottavana, varsin makea aamu siis. Synttärikakuista tuleekin oma tarinansa jahka ehtiää.

Lounas puolestaan nautittiin ulkona (onneksi kuitenkin suojaavan katoksen alla), suoraan food truck-autosta. Kyseessä on Diners Clubin street food-lounaskiertue, joka siis starttasi tänään Suomesta ja Helsingin Rautatietorilta. Kokkina ruokarekassa häärii Ravintola Murun Henri Alen ja muutama muukin Murusta tuttu kasvo. Ruokarekka on tämän viikon ajan eli 26-29.8 Helsingin Rautatientorilla (lauantaina 30.8 kärry on Asema-aukiolla) ja avoinna klo 11.30-14.00, nopeet syö hitaat tyyliin. Henkka-faneille tiedoksi, Henri lupasi olla paikalla koko viikon.


Dinersin ruokarekan lounasvaihtehdoiksi Henri Alen on kehitellyt hänelle rakkaan Ranska-teeman ympärille. Murustakin tuttua Bouillabaissea on toisena lounasvaihtoehtona ja toinen on haudutettua kaniinia. Ja voi että, kani oli kyllä herkullinen, murea ja maukas! Puhtaita selkeitä makuja ja tuulahdus syksyä maistui.


Street food ja ruokarekkailmiö on nyt hypessä, ja varmasti jäädäkseen katukuvaan. Ja mikäpä siinä, varsin mukava konsepti! Helsingistä ruokarekkakiertue lähtee kohti Tukholmaa, Köpistä ja Osloa. Kokki vaihtuu joka maassa ja tietysti myös menut kokin mukaan. Olisipa jännä päästä kurkaamaan meininkiä vaikkapa Oslon street food tapahtumassa, onkohan katuruokakulttuuri jo lyönyt sielläkin läpi samalla meiningillä kuin meillä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti