lauantai 16. elokuuta 2014

Gaggui-kahvila, Turku 27.7.14

Turun synttäriviikonloppua jatkettiin seuraavana päivänä mitenkäs muuten kuin kakkukahveilla, tai siis gaggukaffeil. Taisi olla jostain sisustuslehdestä bongattu vinkki, jonka mukaan osattiin suunnata oikealle kadulle kakkujen perässä. Tämä suht uusi kahvilasta, nimeltään siis Gaggui, sijaitsee lähellä Turun rautatieasemaa. Nettisivuilla on kiva stoori siitä kuinka tämä turkulaisten siskosten pyörittämä kaffela on saanut alkunsa.Ensiksi peukut paikan ulkoasulle. Pieni kaffila on sisustettu mukavasti, uutta ja vanhaa yhdistellen. Yleisilme on moderni ja vaalea mutta kodikas, ei mikään retroilu mummola kirppisplyysisohvineen. Astiat ovat muuten turkulaisen Terraviivan keramiikkaa. Fiilis tosi jees!


Kaikilla kaffelan kakuilla on valloittavan hauskat nimet! Voiha vattu!, Kivan kirpiä, Mustigoi ja Vähä liia tuhti, esimerkiksi. Seurueessamme maistettiin palat Voihan vattua (vadelmajuustokakku), Mustigoi -kakkua (mustikka-suklaajuustokakku) sekä me nautimme palat Vähä liia tuhti -kakkua. Kakkupalan hinta, 5,40 euroa, voi joistakin tuntua kalliilta näin kapeasta kakkupalasta, mutta makua löytyy ja me kaikki pidimme todella paljon kakkupaloistamme! Kuuma kun oli, jääteetä ja jääkahvia juotiin. Kuumat juomat eivät ihan osuneet napakymppiin (kahvi oli valitettavsti liian laihaa), mutta Vähä liia tuhti iski täysillä varsinkin neidin kakkuhermoon! Kakussa nimittäin on yhdistettynä kaksi lempparia: suklainen tahmea mutakakku ja päällä raikas passionhedelmä-lime-appelsiini juustokakku. Yhdistelmä toimii täydellisesti, viisi tähteä! Kakkuvalikoima hiukan vaihtelee päivittäin, mutta toivottavasti ensi kerralla kun matka käy Turkuun on Vähä liia tuhtia tiskissä.
3 kommenttia:

  1. Meillä on miniloma Turkkuuseen tuloillaan ja toinen osapuoli on kovin kakunhimoinen, joten tämä otetaan ehdottomasti listalle, kiitos muistutuksesta.

    VastaaPoista
  2. Löytyykö listaltasi jo Tintå, ja muista varata pöytä ajoissa :)

    VastaaPoista
  3. Lisäänpä senkin listalle, kiitos

    VastaaPoista