perjantai 29. elokuuta 2014

Synttärijuhlintaa ja marja-marenkitäytekakku

Viikon takaisten neidin 30-vuotissynttäreiden pöly alkaa laskeutumaan, kakut on ihme ja kumma syöty, mutta ihanat kukkakimput jaksavat vielä kukkia! Kakkuja tosiaan tuli leivottua neljää sorttia: marjamarenki-täytekakkua, key lime pietä, kardemummaista "kuiva"kakkua ja mustaherukkabrownieita. Suosikki vaihteli kaikilla, varsin herkkuja jokainen kuin oli. Jokainen kakkuresepti tuli myös kirjoitettua käsin ylös reseptivihkoon jonne kaikki hyväksi todistetut reseptit päätyvät :)

Se miten kaksion keittokomerossa valmistetaan kakut ja tarjoomukset kymmenelle hengelle (ja kuinka sama porukka saadaan mahtumaan parvekkeelle) vaatii paljon organisointia ja valmistelua, lainakalustusta ja -astiaa, mutta huolellisella suunnittelulla ja aikataulutuksella selviää. Pari kakkua kun tekee valmiiksi pakkaseen niin se auttaa kummasti. Pöydän koristukset riipaisitiin kirjaimellisesti puskista ja pellolta, illan hämärtyessä värikynttilät pääsivät vielä paremmin esille.Synttäreiden alkumaljan kanssa keksin tarjota vadillisen valkosuklaaseen ja marjajauheeseen dippatuja vaahtokarkkeja ja suolaisia poppareita ja suolarinkeleitä. Berryfect-marjajauhe tuli tutuksi Sara La Fountainin Healthy Kitchen-kirjan julkkareissa, ja mustikkajauhetta ollaankin käytetty ahkeraan varsinkin aamupuuroon kun pakastetut saaliit ovat päässeet loppumaan. Marjajauheella saa ihan kivan näköisiä koristuksia ja marjaisa maku on vahva. Vaahtikset saivat loistavan vastaanoton.


Seuraavassa kuvassa leikataankin helppoa ja superhyvää lime-marja-marenki-täytekakkua. Idea tähän tuli Neuvolansalin juhlista. Muut kakut saavat myöhemmin omat postauksensa.


Täytekakku:

Sokerikakkupohja, esim. tämän perusohjeen mukaan
2-4 rkl omenamehua tai muuta kostuketta
4 rkl marjahilloa
pyöreä iso marenkilevy
3 rkl lime-curd tahnaa
2 dl kermaa
1 dl turkkilaista jugurttia
vaniljaa myllystä
vaniljasokeria
tuoreita marjoja

Valmista sokerikakkupohja ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi, sekoita noin 1dl turkkilaista jugurttia joukkoon ja mausta ja makeuta tarvittaessa vaniljasokerilla sekä vaniljalla (Dr. Oetker, vaniljamylly). Leikkaa sitten kakkupohja keskeltä poikki ja kostuta pohjat mehutilkalla tai maidolla. Levitä pohjan päälle ohut kerros hilloa, lisää sitten marenkilevy jonka päälle levität ohuen kerroksen limecurd-tahnaa. Laita päälle kerros kermavaahtoseosta ja osa marjoista. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puolisen päivää.
Toisesta sokerikakun puolikkaasta voi valmistaa toisen samanlaisen kakun tai tehdä korkeamman täytekakun ja jatkaa kerroksia ylöspäin. Puolikkaan kakkupohjan voi myös pakastaa seuraavaa kakkuhetkeä varten.


2 kommenttia: