lauantai 2. elokuuta 2014

Tehtiin ite: Cuban Mojito

Eilen perjantaina Teurastomolla järjestettiin Worldbites-ruokafestarit. Festarit ovat käynnissä vielä tänään lauantaina klo 12-20, joten kipin kapin kohti Kalasatamaa nauttimaan ruokaherkuista! Olimme eilen paikalla osallistuaksemme Mojito-cocktailkouluun. Pihalla ja Kellohallissa soivat lattarirytmit ja saimme perinpohjaiset Mojito-opit ruotsalaselta baarimikolta, Jakob Sundinilta. Hän kertoi mielenkiintoista faktaa rommin valmistuksesta ja historiasta, ja kuinka Mojito on syntynyt ja kuinka drinkki tulisi oikeaoppisesti valmistaa. Ja sitten saimme tietysti valmistaa omat Mojot.Rommi tehdään siis sokeriruo'osta, sen mehusta tai melassista. Sokeriruoko ei ole alkuperäinen Karibian maiden kasvi, vaan kulkeutui Kristoffer Kolumbuksen matkassa alueelle jossa sattumoisin on hyvät olosuhteet juuri sokeriruon viljelyyn. Rommista valmistettava Mojito on yksi maailman vanhimpia cocktaileja, myös yksi suosituimmista, ja eipä taida baaria löytyä josta tätä klassikkoa ei saa tilattua! Muita tunnettuja Kuubalaisia rommidrinkkejä ovat esimerkiksi Daiquiri ja Cuba Libre-drinkit.
Koska kaikilla kuitenkin on jo kauhea jano, mennään suoraan drinkin tekoon ja jätetään muu historia suosiolla Wikipediaan :D

Cuban Mojito-drinkki yhdelle:

2 tl hienoa valkoista sokeria
puolikkaan limen mehu
4 cl vaaleaa rommia
2 mintun oksaa
vichyä / soodavettä
jäitä

Kaada lasin pohjalle sokeri ja purista limenmehu päälle. Lisää rommi. Ota kaksi mintunoksaa ja hakkaa niitä kevyesti kämmenellesi. (Jakob suosittelee hellää käsittelyä, jotta mintusta tulee juuri oikeat makuaromit esiin. Liiallisella lehtien murskaamisella ja hieronnalla tulee kitkeryyttä drinkkiin!) Lisää oksat lasiin latvapuoli alaspäin ja kaada noin 1,5dl kuplavettä. Kevyt sekoitus. Täytä lasi jäillä ja koristele mintun lehdillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti