Grilli käy taas kuumana. Viimeksi valmistui muun grilliruoan ohessa helppoja ja superherkullisia valkosipulileipiä patongista. Patonginpalat on kätevä pujottaa varrastikkuun, niin leipien kääntämien käy näpsäkästi.
Valkosipulileivät vartaassa:
patonkia
n. 1dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynsi
n. kourallinen persiljaa
suolaa
pippuria
varrastikkuja
Liota varrastikkuja vedessä puolisen tuntia. Leikkaa patonki esimerkiksi puolikuun muotoisiksi annospaloiksi. Silppua persilja pieneksi. Murskaa valkosipulinkynnet valkosipulinpuristimella pieneen kulhoon, kaada oliiviöljy, persiljasilppu ja mausteet kulhoon ja sekoita. Kasta leipäpalat kulhossa ja tikuta vartaaseen. Grillaa hiiligrillissä muutama minuutti per puoli.
Nää on niin söpöjä, täytyy tehdä vielä kun grillauskautta jatkuu
VastaaPoistaGrillikausi jatkukoon vielä monta kuukautta! :)
VastaaPoistaHyvä idea pujottaa leipäpalat vartaaseen, aika paljon iisimpiä käsitellä grillatessa. Tätä vinkkiä aion kokeilla.
VastaaPoistaJep, leipien kääntämien käy näin näppärästi, varsinkin hyvä jos isommalle porukalle grillailee. Leipä ei saa vain olla liian hötöistä ettei putoa tikulta.
Poista