Kanat siideriliemessä:
noin 8kpl broilerin koipinuijaa
oliiviöljyä
sitruuna
chili (maun mukaan)
1 valkosipuli
timjaminoksia
2dl omenasiideriä
pippuria
suolaa
Kaada uunivuoan pohjalle loraus oliiviöljyä ja pyörittele kanat öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla, ja sitruunamehulla, myös sitruunan kuorta voi raastaa mukaan. Lisää vuokaan paloiteltu chili, kuorittuja valkosipulinkynsiä maun mukaan (ainakin 8-10kpl) ja timjaminoksat. Lorauta siideri vuokaan ja laita vuoka uuniin. Kokonaiskypsennysaika 180 asteessa on noin 40-50min. Lisää vuokaan noin 15 minuutin päästä sipulit ja noin 30 minuutin päästä halkaistut luumut joiden päälle on pirskoteltu juoksevaa hunajaa. Kääntele samalla kanat kun lisäät kasviksia. Lopuksi muutama minuutti grillivastuksien alla tuo kanoille rusketusta ja rapeutta pintaan (Luumut otimme pois ennen grillausvaihetta).
Jugurttidippi:
0,5dl turkkilaista jugurttia
puolikkaan sitruunan mehu
n. puolikas chiliä pienittynä
n. 30cm pätkä sipulinvartta pienittynä
n. kourallinen mintunlehtiä pienittyinä
pippuria
suolaa
Sekoita tahnaksi, maista ja mausta. Pidä jääkaapissa kunnes on ruokailun aika.
Uuniluumut:
tuoreita luumuja
hunajaa
timjamia
Halkaise luumut ja poista kivi, pirskottele päälle juoksevaa hunajaa ja pienet timjamin oksat. Pidä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat sopivan pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti