lauantai 6. heinäkuuta 2013

Fleuriste 29.6.13

Kesäloman alkajaisiksi lähdimme brunssaamaan. Brunssipaikkoja on nykyään hirmuisesti, ja uusia  syntyy jatkuvalla syötöllä. Mitään uutta paikkaa ei nyt lähdetty testaamaan vaan paikaksi valikoitui jo pitkään mielessä keikkunut Fleuriste Helsingissä Uudenmaankadulla.

Fleuristeessa saa viikonloppuisin brunssia, kakkuja ja kahvia, viikolla lisäksi myös lounasta ja aamiaista.
Istumatilaa on kahvilan etuosassa noin kymmenelle (ja takaosassa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia, kuten nyt siellä oli polttariseurue) joten varaus on varmasti pop ja rok viikonloppuisin. Henkilökuntaan kuului myös yksi joka otti erittäin lungisti, karvaturri taisi olla "kahvitauolla" :)


Brunssiin kuului annos jugurttia mansikoilla ja myslillä (joka harmi vain sisältää pähkinää :( ), lasi omppumehua ja erikoiskahvi. Ns. pääruoaksi oli valittavana joko kasvispiirakkaa ja pieni salaatti tai isompi kanasalaatti ja sämpylä. Maistelimme kummatkin pääruokavaihtoehdot ja olivat kyllä maukkaita ja raikkaita. Lämmin piirakka oli superhyvä, mehukas ja täyttävä. Kanoissa oli hyvä pestomarinadi ja unikkosämpylä maistui juuri sellaiselta kuin itseleivotun tuoreen sämpylän pitääkin maistua.Brunssi lopeteltiin kakkupalaan, sitruunamarenkikakkua (kuva löytyykin Herneetkin rokkaa- Instagramin puolelta) ja mehukasta porkkanakakkua. Jos olisi hoksannut niin kahvin olisi voinut pyytää tuotavaksi vasta jälkkärin seuraksi, kaffi kun olisi sopinut kakun kanssa paremmin kuin jugurtin ja salaatin.


Fleuristeen brunssilta puuttuvat monet perinteiset brunssituotteet kuten munat, leikkeleet, juustot, croissantit. Selvästi siis lounasmaisempi setti joka vielä on varsin terveellinen ( kakkupalathan ovat aina terveellisiä !). Jotenkin sitä kuitenkin jäi kaipaamaan jotain "aamiasmaisempaa" aamupäiväkattauksessa, ei sillä että ruuat olisivat olleet huonoja tai sitä olisi ollut liian vähän, päin vastoin! Varmasti myöhäisempään puolenpäivän brunssailuun juuri se oikeanlainen menu.


Kahvilan tunnelma on rauhallinen ja seesteinen, hiukan söpökin, ja tuo väsähtänyt karvamöykky vain söpöstytti sitä entisestään.
Yksinkertaisia hyviä tuotteita, kiva tunnelma, hyvä miljöö tyttöjen treffeille.

Tähdet: 4

3 kommenttia:

  1. Fleuriste on ihan työpaikan kulmalla ja välillä treffaan äitini siellä. Brunssi on kuitenkin kokeilematta

    VastaaPoista
  2. Fleuristen brunssi saattaa olla jopa mun lempibrunssi. Sen simppelit, mutta laadukkaat raaka-aineet ihastuttivat muhkealla maulla. :P Ja paikka on niin söpö, että pahaa tekee!

    VastaaPoista
  3. Tuo "muhkea maku" on just hyvä kuvaus :)

    VastaaPoista