torstai 25. heinäkuuta 2013

Turku 16.7.13 (Pub Niska, Tintå, Mami)

Hangon jälkeen suuntasimme auton nokan kohti toista kesäkaupunkia, Turkua. Turku tosin on nätti talvellakin, mutta kesässä ja jokimeiningissä on sitä tunnelmaa...

Jii on saanut kuulla abauttiarallaa vuoden ajan neidin ylistävän ja muistelevan viime Turun reissun peltileipää Pub Niskassa, joten sinnehän oli pakko vaeltaa maistamaan mistä kummasta peltileivästä se neiti aina höpöttää. Kävimme sitten puolitäysillä vatsoilla syömässä puokkiin Pub Niskan Cecilian (ilmakuivattu kinkku, vuohenjuusto, punasipuli, rucola ja balsamico). Tämä ei aivan yltänyt viimekertaiseen Björklund-peltileipään, mutta oli sika hyvä ja näin Jiikin oli myyty peltileiville. Tuo pitsan kuori on aivan täydellistä, ohutta ja rapeaa mutta silti pehmeää. Pub Niska sijaitsee aivan Aurajoen rannalla, lähellä Apteekkimuseota. Ja tänne saletisti mennään taas seuraavalla Turkureissulla.


Illallispaikaksi kävimme puolen päivän aikaan varaamassa pöydän Tintåsta (tämäkin rafla aivan Aurajoen rannassa), olimme viimeisiä jotka saivat vielä varauksen samalle arki-illalle, hui! Vatsat kurnien odotimme, että nyt saattaisi olla hyvää tulossa, paikkaa kun on kehuttu aikasta paljon ja supersuosittu onkin...

Pääruokalista oli lyhyt, pitsalista pitempi, mutta pitsoittelu ei nyt napannut, vaikka viereisiin pöytiin kannetut liuskanmuotoiset pitsat herkulta näyttivätkin. Tintån fish & chips oli neidin valinta ja härkävarras Jiille selvä ykkönen listaa katsottuna.  Fish & chips annoksessa oli paneroitu huippuhyvä ja mehukas ahvenfile, remulade-tyyppistä soossia, mahtavia itsetehtyjä ranskiksia sekä kaali-porkkanasalaatti. Tuo salaatti oli vähän pettymys, muuten annos oli kyllä sellainen herkku jonka söisi vaikka tänään uudestaan! Härkävarrasannoksesta löytyi samat perunat, piparjuurimajoneesia, kulhollinen raikasta fetasalaattia ja tietysti vartaanmitallinen mureaa lihaa sopivalla grillimaulla. Nappiin (ja napaan) meni siis!Seuraavana päivänä olikin vuorossa lounasta Mamissa, oikke muikeanhyvää kotiruokalounasta: Karitsanmureketta tzatzikin ja pottujen kera. Kylkeen tarjottiin pikku korillinen makoisaa focacciaa ja itsetehtyä ruisliepää. Pientä salaattia olisimme tähän lounasannokseen kaivannut. Muuten laadukas ja hyvä lounas, kuulemma monen turkulaisen vakkarilounaspaikka ihan kirjaston nurkilla.


Et semmost Turuus täl kertta!
Kaikille annetaakoon tasapuolisesti 4 ja puoli tähteä

4 kommenttia:

 1. Käväisimme Turussa Naantalin päiväreissun yhteydess. Harmitti vähän,että olimme syöneet Naantalissa. Niin monta kivaa paikkaa osui kävelyreitin harteille.

  VastaaPoista
 2. Olimme pikavisiitillä Turussa ja illallisella Mamissa. Oli todella makoisaa ruokaa ja asiantuntevaa tarjoilua. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, ravintoloissa riittää valinnnanvaraa, kun vaan mahalaukku venyisi enemmän ;D Me mietimme juuri Mamin ja Tintån välillä, kumpi lounaaksi, kumpi illalliseksi.

  VastaaPoista
 4. Maminkin edessä tuli muutama viikko taaksepäin pyörittyä, mutta ei sitten kuitenkaan menty sisälle... Tintåssa olin minäkin eka kertaa ja hyvää oli :) Laadukkaita, kauniita kuvia sinulla taas!

  VastaaPoista