keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Faro, 20.7.13

Haukiburgeri! Ai miksikö? Koska kaikki ovat hehkuttaneet haukipurilaisia koko kesän, joten tulihan sitä semmoiseen himotus. Taisivat ne Bistro O Matin burgerit Taste of Helsingissä olla tämän manian aiheuttajat, mutta ainakaan vielä ei ravintolan listalta löytynyt burgereita, muuten olisimme lähteneet vaikka liftaamalla Kirkkonummelle maistamaan tätä kehuja saanutta hampparia.

Aloitimme siis googlaamalla lähintä valmista haukiburgeria, joka sitten löytyikin kätsysti Ruoholahdesta, kanavan varrelta, Ravintola Farosta. Kätsysti siinä mielessä, että olimme muutenkin samana päivänä menossa katsomaan Tall Shipsien lähtöä Hietalahden altaan reunalle. Jiillä oli myös taka-ajatuksena päästä samalla kertaa karkkikauppaan verkkokauppaan. Tällä kertaa karkkihyllyltä mukaan lähti garminin forerunner 610 sykemittari, vauhdittamaan marathoniharjotteluita.


Faro sijaitsee mukavasti aivan veden äärellä. Isolla, veden päälle rakennetulla, terassilla on myöskin mahdollista ruokailla ja juomailla, mutta koska sää oli hiukan viileä ja tuulinen jäimme sisälle fiilistelemään liplattelevia laineita. Jottei homma mennyt ihan pelkiksi burgereiksi piti silmäillä vielä menu läpi, josta savulohipyttipannu uppomunalla olikin Jiin lopullinen valinta. Neiti piti pään ja burgerinsa. Saapuessamme ravintolaan taisimme olla ainoita ruokailevia asiakkaita, silti saimme odotella aika pitkän tovin annoksiamme, mutta odotus palkittiin mainioilla murkinoilla. Kokki näytti touhuavan pätevästi kyökissään ja ruoat kyllä komppasivat tätä. Burgeri oli sopivan kokoinen norminälkään, kirkas perunasalaatti oli maukas, haukipihvi iso ja mehevä, sämpylä onnistunut. Raikas annos. Siihen kuuluisaan Taste Of  Helsinki burgeriin ei pysty tietenkään maistamatta vertaamaan, mutta tämä sai kyllä isot peukut meiltä molemmilta. Savulohipyttis oli varsin värikäs teos lautasella. Savulohta oli sopivasti, eli runsaasti, ja se toikin voimakasta makua annokseen. Hyvä annos tämäkin. Suolat olivat kummassakin annoksessa kohdillaan.Lopuksi vielä lämmintä suklaakakkua (ja akrobatiaa laivan mastoissa) ja valkosuklaajäätelöä. Suklaa oli erittäin tummaa ja vahvaa, pelkkä suklaakakku olisikin ollut liian ärtyä kamaa, mutta tuo jäätelö oli perfekt sen kanssa. Valkosuklaajäätelöä pelkäsimme äklömakeaksi, mutta sitä se ei todellakaan ollut. Faro osoittautui varsin kivaksi kortteliravintolaksi, jonka ruoat olivat laadukkaita ja tuoreen makuisia. Annoshinnat muistaaksemme n.16euroa näille, ihan kelpo. Haukiburgeria täytyy syödä vielä toistamiseenkin!

Tähdet: 4

2 kommenttia:

  1. Olen pyöräillyt Faron ohi useasti tänäkin kesänä, mutta pitänyt sitä enemmänkin yhtenä alueen juottoloista. Kiitos siis päivityksestä. Ehkä tuokin täytyy käydä katsastamassa.

    VastaaPoista
  2. Tosiaan, positiiviesti yllätti tämä. Ruoka laadukasta ja maukasta.

    VastaaPoista