lauantai 29. kesäkuuta 2013

Le Castellas, Collias, Ranska 13.5.13

Nyt velä viimeinen Ranskapostaus. Jiin yksi lempiopuksista on Michelinguide, sieltä löytyi Le Castellas, kahdella Michelin-tähdellä arvosteltu ravintola pienen pienessä Colliaksen kylässä. Bookkasimme pöydän jo kotoa käsin ja ilmoitimme neidin pähkinäallergiat keittiölle.

Nyt oli kyllä sellainen hienosteluillallinen, että oksat pois. Saavuimme ravintolaan ensimmäisinä asiakkaina klo 19. Tyhjä sali ja jäyhät tarjoilijat mustissa puvuissaan jänskättivät, ja se osaisivatko he miten kääntää ja kertoa meille annokset englanniksi (joillain sujui paremmin joillain huonommin, silloin haettiin kaveri avuksi). Onneksi sommelier oli rento tyyppi, tanakka patu, (nimesimme hänet mursuksi mahtavien viiksien takia :D) joka puhui hämmästyttävän hyvää englantia ja jopa vitsaili. Pyysimme häntä valitsemaan jonkun hyvän alkujuoman ja siinähän sitten mietimme minkähintainen kellarin aarre on kohta valumassa laseihimme. Mursu tuli pullo Taittingeiria kädessään pöytämme viereen ja poksautti sen auki. Ja olipas kyllä parasta kuohuvaista mitä on tullut juotua. Pehmeää mutta samalla kuplivaista ja hieno heleä maku. Loppulaskusta selvisi, että yhden Taittingerlasin hinnalla olisi saanut hyvän parin ruokalajin lounaan, mutta kerranhan sitä!

Onneksi pian muutakin porukkaa alkoi kerääntyä ravintolaan ja henkilökunta ei häärännyt koko ajan vain meidän ympärillä. Pienen salin kaikki pöydät tulivat täyteen tavallisena arki-iltana. Valitsimme 71euron hintaisen menun, johon lopulta kuului yhteensä 7 eri annosta. Startteri oli rapua ja parsaa, pääruokana ankanrintaa ja lopuksi kolme (!) eri jälkiruoka-settiä. Ne kyllä riittivät tuhomaan pahemmankin karkkihampan kolotuksen. Leipäkorista valitsimme aina erilaisia leipiä ja sämpylötä annoksien seuraksi. Otimme ruokajuomaksi varsin kelpoa Luberonin-alueen punaviiniä, jotan mursu taas suositteli. Pullon koko oli kiva kahdelle, 0,5l.

Ilta oli varsin onnistunut ja uniikki kokemus. Nälkä todellakin lähti näistä ruuista, jälkiruokia oli melkein jopa liikaa. Kaikki annokset moitteettoman hyviä ja kauniita taideteoksia. Antakoon kuvien puhua loput. Le Castellas siis sijaitsee noin tuhannen asukkaan Colliaksen kylässä, Ravintolan yhteydessä on myös pieni boutique-hotelli. Me yövyimme noin 100metrin päässä varsin kivassa La Maison de Leoniessa. Alueella muuta nähtävää on esimerkiksi Pont du Gard ja Avignonin kaupunki. Auto on must.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti