perjantai 19. heinäkuuta 2013

Boulevard Social 8.7.13

Kesälounasta Boulevard Socialissa. Peukkua tälle!

Kesälomalle olimme suunnitelleet, että käymme viimeinkin ensivisiitillä jossain Tomin ja Matin rafloista (Farang, Gaijin, Boulevard Social) lounaalla. Boulevard Socialin keskeinen sijainti Bulevardilla, "Helsingin kesäkadulla", sekä vilkaisu lounaslistaan vakuutti meidät testaamaan paikan. Jotenkin mieleen on jäänyt, että tätä ravintolaa ei ole ylistetty kuten Farangia tai Gaijinia, mutta meistä tämä kokemus oli kyllä kirkkaasti tämän vuoden maukkaimpia.


Päätimme ottaa ytimekkäältä lounaslistalta niin alkuruuat, pääruuat kuin jälkkäritkin, nyt kun sitä kerran on lähdetty makumatkalle... Hyvä, että annokset saa myös ilman pähkinöitä ja siemeniä, ja pähkinäallergiat kysytään tilausta tehdessä ihan kaikilta. Nti Papu kiittää. Viinilasillisten valinnassa henkilökunta ehdotti muutamaa, Neidin Alsacen Riesling oli super ja Jiin ranskalainen punaviinivalinta osui omaan makuhermoon myöskin. Tarjoilu oli muutenkin ystävällistä, taustamusa kivan letkeetä, sisustus chic ja hip. Ja pääpointti, eli ruoka, mahtavaa!

Ruuat tuodaan Boulevardissa pöytään pienissä vadeissa, joista sitä lapataan omille ruokalautasille, joten annosten jakaminen pöytäseurueen kesken on helppoa. Alkuun neiti tilasi mausteista lohitartaria. Tartar oli freessi ja mausteita oli sopivasti, jonkun mielestä ehkä hitusen liian vähän, mutta toisaalta lohen oma maku pitää tulla esiin. Sitruunajogurtti päällä ja rapeat ohuet focaccia siivut olivat maistuvia. Annos jonka ehdottomasti söisi mielellään uudelleen. NAM! Jii otti alkupalaksi grillatut etanavartaat yrttisalaattipedillä. Olipa tämäkin törkimyshyvää. Näitä alkupaloja maistellessa mietimme, että jos sama linja tästä jatkuu niin kohtahan ylistyssanat loppuvat kesken!Pääruoaksi neiti tilasi liha-annoksen, ja Jii puolestaan kalavaihtoehdon. Lautaselta löytyi suussasulavaa mahtavaa porsaankylkeä kera Labnehin (jogurttimeininki) ja kurkkusalaatin joka oli kerrankin napsakka, kurkkuviipaleet eivät todellakaan olleet lötköjä ja vetisiä. Mitenköhän tuossa rapeassa tempussa onnistuisi itsekin? Jiin annosvadissa pötkötti nieriää sekä kasviksia ja artisokkaa. Nieriä oli niin hyvää kuin nieriä voi vaan olla, rapsakat sipulit ja artisokka kruunasivat annoksen.


Loppuun vielä jälkkärit, rosmariinijugurttipannacottaa mansikka granitella: aivan mahtavan loistava. Toinen jälkkäriannos: Pitkäpippuri (mitään pippurista makua ei kyllä huomannut) pehmisjäätelö ( ei ollutkaan kermaista pehmistä vaan  koostumus tuntui suussa enemmänkin sorbeelta) ja kulho marjoja jäivät pannacotta-annoksen varjoon kirkkaasti.


Tämä rafla yllätti meidät todella positiivisesti ja tänne palaamme vielä takulla uudestaan. Erittäin kohtuuhintainen lounas 29e /kolme ruokalaija.

tähdet: 5 lounastähteä

1 kommentti:

  1. Lounastaminen tämmösissä hienoissa ravintoloissa onkin tosi hyvä idea!! Hitsi kun omaa lomaa on enää viikko jäljellä, voi olla ettei ehditä talon maalauksen välissä käydä pitkällä lounaalla.. Mutta laitan korvan taakse, tuleehan näitä lomia aina lisää! :)

    VastaaPoista