lauantai 13. heinäkuuta 2013

Cafe Bastvik 6.7.13

Cafe Bastvik on Espoon Saunalahdessa sijaitseva viehättävä kartanokahvila, joka on auki harvoin (vain joka kuun ensimmäinen viikonloppu), mutta tarjoaa hienon kartanoaamiaisen niin maultansa kuin visuaalisestikin.


Kartanoaamiainen on todella suosittu ja tänne pitääkin tehdä varaus hyvissä ajoin jos meinaa aamiaisapajille. Aamiaisen jälkeen on kyllä muuta tarjoilua vielä iltapäivisinkin, lounasta ja kakkupöytää. Me oltiin reippaita ja polkastiin pyörillä aamiaiselle, lenkistä tulikin sitten ihan sopiva 42km :) (tähän väliin neiti kommentoi miten joku, eli Jii, jaksaa juosta tällaisia matkoja, siis henkisellä puolella, mutta kuulemma sitä ei ajattele mitään vaan pistää menemään...)


Aamiainen sisälsi herkkuja ja tuoreita tuotteita niin, että suurempikin nälkä lähtee varmasti. Noutopöydästä löytyi ainakin uunipuuroa, jugurttia mysleineen ja marjoineen, erilaisia salaatteja, muikkuja, lohta ja lihaviipaletta, feta-pinaattipiirakkaa, leipiä ja isosta juustotarjottimesta sai leikata juustoja. Mehuja oli paria erilaista ja kahvia ja teetäkin toki sai. Jonot olivat aika hurjat noutopöytään, joten kannattaa ottaa mahdollisimman kukkurallinen lautasellinen heti kärkeen, jottei joudu ihan heti jonottamaan taas santsikierrokselle.Jälkkäripöytä oli hyvä, mutta kylmäpöydän tarjonta vei meidän mielestä selvän voiton. Makeana oli suklaabrowniesseja, hyviä, mutta vähän mehukkaampia olisi voinut olla, basic- juustokakkua mantelisella/pähkinäisellä pohjalla, sekä tahmeaa hedelmä-pähkinäkakkua jotka jäivät pähkinäallergikolta väliin. Ähky voi olla lähellä, viimeistään näiden jälkkäreiden jälkeen, joten pieni sulattelutauko pihamaata kierrellen on paikallaan vaikka ei pyörällä olisikaan liikenteessä.


Ja naisten vessa oli kyllä hieno ja odottamaton yllätys!


Cafe Bastvik on ehdottomasti kesäbrunssiretken arvoinen!

Tähdet: 4 ja puoli

3 kommenttia:

 1. Me oltiin täällä joskus talvella ja näyttääpäs pihamaa upeilta kesäaikaan! :) Oikein suloinen ja kiva lisä Helsingin brunssitarjoiluun.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Cafe Bastvikin puolesta arvon asiakkaat. Oikaisuna otsikkotekstiin totean, että olemma auki harvoin mutta vakaasti eli vuoden ympäri, jokaisen kuun ensimmäisenä viikonloppuna. Jälkikirjoituksena totean että ruoka ei aamiaisilta lopu koskaan kesken, eli älkää hyvät ihmiset ahtako lautasia kerralla kukkuroilleen ja sekaisin, vaan syökää rauhassa eri makuja maistellen. Buffetpöydän ääressä hamstraaminen kuuluu mennävuosikymmenten ruotsinlauttameinikiin. Tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivitimme aukioloajan, kiitos korjauksesta.

   Poista