sunnuntai 4. elokuuta 2013

Muilla Mailla: Vihterpalun kartano, Viro

Viime viikonloppuna otimme osaa upeisiin syntymäpäiviin Vihterpalun kartanossa, Virossa. Syntymäpäivät oli järjestetty yllätyksenä, ja meitä osaanottajia jännitti pitkin alkukesää kuinka tämä yllätys mahtaa pysyä salassa, sillä paljon järjestelyitä olivat kutsut vaatineet! Suuri kiitos siis järjestäjälle upeista mieleenpainuvista juhlista!


Meitä oli noin kolmenkymmen hengen juhlijajoukko, joka matkasi ensin laivalla Tallinnaan ja sitten bussilla Vihterpalun kartanolle, noin tunnin ajomatkan päähän Tallinnasta. Yllätyssankari saapui eri paatilla ja kuljetuksilla, tietenkin! Kartanoon saavuttuamme odottelimme ja piileskelimme sisätiloissa, jotta meistä tietämätön syntymäpäiväsankari saatiin kuljetettua kartanon pihalle, sitten yllätimme erittäin nuorekkaan 70-vuotiaan syntymäpäivälaululla! :) Onnittelumaljan kera nautimme pientä välipalaa.Meille järjestettiin tutustumiskierros niin pihamaalla kuin sisätiloissa ja kerrottiin kartanon historiasta ja toki niistä kummituksistakin. Majoittauduimme kartanoon (meidän huoneessa ei havaintoja kummituksista) ja nautimme illalla juhlaillallisen. Illallisella tarjoiltiin aluksi antipastolautanen. Noutopöydästä löytyi niin kylmiä kuin lämpimiä perinteisiä virolaisia ja paikallisia ruokia. Lopuksi tietenkin kakkukahvit. Ruoista jäivät erityisesti mieleen peruna- ja punajuurisalaatit, tumma leipä ja antipastot. Seuraavana aamuna nautimme vielä rauhassa maukkaan aamiaisen ennen lähtöä Tallinnaan.
Vihterpalun kartano on nykyisessä suomalaisomistuksessa kunnostettu loistoonsa. Parista kuvasta nettisivuilta näkee millaiselta "hylätyltä kummitustalolta" kartano vielä kymmenisen vuotta sitten näytti. Valtava urakka siis ollut kunnostamisessa, mutta lopputulos on hieno! Kartanoa on tällä hetkellä mahdollista varata ryhmille juhla- ja kokoustarkoituksiin.
Sirkat sirittivät pimenevässä illassa, sumu kerääntyi pelloille...Kaunista oli silloinkin!

3 kommenttia:

  1. Voi apua miten upea yllätys!! :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten älyttömän kaunis paikka - ruuatkin näyttää niiiiin hyvältä. Nuo elukat vaan on pikkuisen karmaisevia :'-D ja ihana synttäriyllätys, osaispa munkin kaverit järjestää mulle vastaavan!

    VastaaPoista