maanantai 20. huhtikuuta 2015

Tehtiin ite: Parsamunakkaat

Parsa-aika on käsillä ja siitä tietää myös sen, että kohta alkaa putkahtelemaan kaikkea muutakin freessiä mullasta. Aloitetaan kevään hehkutus vihreälla rapsahtavalla tankoparsalla. Pastaa ja risottoa parsalla tulee perinteisesti muutama satsi valmistettua, mutta nyt teimme kerrankin jotain uutta, nimittäin aamiaistarjottavaksi sopivia parsamunakkaita. Sopivat mainiosti myös vaikka vappupiknikille tai -brunssille. Vinkvink!

Me nappasimme minimunakkaat eväsboksiin ja lähdimme Helsingin Talvipuutarhaan, joka osoittautuikin super kivaksi eväspaikaksi. Varsinkin tähän aikaan vuodesta kun nurmikot eivät vielä viherrä on kasvihuoneen vehreys iloa silmälle ja mielelle. Talvipuutarhan isossa salissa on paljon pöytiä ja tuoleja ja omien eväiden syönti on täällä sallittua.





Parsamunakkaat uunissa (n.5 annosta / 10 pientä munakasta)
(pieniä silikoonimuffinssivuokia, tai muita uuninkestäviä pikkukuppeja)

4-5 vihreää tankoparsaa
5 kananmunaa
2rkl maitoa
2-3rkl parmesaanijuustoraastetta
1-2 kevätsipulinvartta silputtuna
suolaa ja pippuria

Kuori parsat ja keitä muutama minuutti suolatussa vedessä. Riko kulhoon munat ja lisää kaikki muut aineet ja sekoita munakasmassa hyvin. Kaada munakas voideltuihin tai öljyttyihin vuokiin (silikonivuokia ei tarvitse öljytä), jätä hiukan kohoamisvaraa. Leikkaa sitten parsat muutaman sentin viipaleiksi ja upota parsapalat munakkaiden joukkoon. Kypsennä munakkaita 200 asteisessa uunissa, alatasolla, 15-20 minuuttia, tai kunnes munakkaat ovat hyytyneet. Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.



Boonusresepti:
Näitä täytettyjä croissantteja teimme myös evääksi:

Halkaise voicroissantti ja täytä se briejuustolla, mansikoilla ja basilikanlehdillä. Lorauta vielä pari tippaa balsamicoa päälle. Mums!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti