torstai 9. huhtikuuta 2015

Tehtiin ite: Katkarapu-herne -pasta

Pastaraamattu, Aglio & Olio -kirja löytyy meidänkin reseptikirjahyllystä. Paksusta kirjasta haetaan inspistä ja nopsia pastavariaatioita arkeen. Reseptejä löytyy ainakin parisataa sekä muuta pastatietoa A:sta O:hon pastafaneille ja hifistelijöille. Resepteissä on se jännä juttu, että varsinaisia määriä ei ole mainittu, vain raaka-aineet. Kirjassa onkin oma aukeama määrille, mitoille ja muulle tärkeälle jos iskee paniikki.

Itse pastaksi suosittelemme jotain vähän spessumpaa kuin 20 sentin makaroonipussia, suolaa riittävästi ja oliiviöljyäkin lorautetaan kunnolla.

Tässä yksi väreiltään kevääseen ja tähän aurinkoiseen hetkeen sopiva herkkupasta kirjasta kokattuna. Pastana oli Italian tuliaisina saatuja isoja Rigatoni -makruja.Rigatoni con gamberetti e piselli

kevätsipulia
katkarapuja
(tuoreita) herneitä
valkoviiniä
hieman sahramia
tilliä

suolavedessä keitettyä pastaa

Pilko ja freesaa kevätsipuli oliiviöljyssä. Lisää pannuun herneet ja anna pehmetä hiukan. Kaada joukkoon tilkka valkoviiniä (2 hengen annokselle n. 1dl). Kun osa viinistä on haihtunut lisää sahrami ja katkaravut. Anna hautua hetki, mutta varo ettei katkaravut muutu kumimaisiksi. Sekoita kastike ja pasta toisiinsa sekä lisää loraus oliiviöljyä ja loraus pastan keitinvettä jos tarvitsee. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti