torstai 16. huhtikuuta 2015

Taste of Helsinki -ruokatapahtuma tulee taas!

Be ready!
Tänään ne julkaistiin, Taste of Helsinki ravintolat siis! Jummi jammi, varmasti mahtavaa sapuskaa luvassa kesäkuun ruokailoittelussa!

Se jolle Taste of Helsinki on vielä uusi juttu kerrottakoon, että kyseessä on Helsingissä, Kiasman ja Musiikkitalon välisellä nurmikentällä, Kansalaistorilla, järjestettävä ruokafestari. Ideana on, että Helsingin ja muun Suomen huippuravintolat ovat jalkautuneet puistoon ja pygänneet telttakeittiöt pystyyn ja kokkaavat nälkäiselle festarikansalle mahtavia ruoka-annoksia. Juomapuoltakaan ei ole unohdettu, vaan niin viinejä, shamppiksia kuin muitakin pääsee myös ostamaan ja maistamaan omilla kojuillansa. Ideana on että annoskoot ovat sopivan pieniä, ja kävijä pääsee maistamaan mahdollisimman paljon erilaisia makuja ja juomia. Taste - siinähän se on jo nimessäkin.


Ravintoloita tapahtumassa on 10 joista seitsemän tulee Helsingistä. Tässäpä ne: Pastor, Emo, Sinne, Ragu, Hoshito, Bröd, sekä Matti Jämsen pop-up ravintolansa kanssa. Näistä ravintolana tuttu on meille vain Emo, joten paljon uutta ja kokeiltavaa on luvassa! Turkulaisvahvistuksena on Ravintola Kaskis, tämän kojun eteen varmasti tulee piiitkä jono kun helsinkiläisetkin pääsevät nyt helposti maistamaan Kaskiksen makuja. Tamperetta edustaa ravintola Bertha ja Ahvenanmaalta tulee Michael Brjörklundin Smakby. Kaikki ravintolat tarjoavat 3 ruokalajin menun, toki vain yhdenkin annoksen ostaminen käy. Ruokajuomia on valmiiksi mietittynä annoksiin sopiviksi.Tässä kuvituksena makupaloja tulevista annoksista mitä ruokabloggari- ja toimittajajoukolle tänään aamulla esiteltiin. Alkuun ostimme markoilla Sinnen Haugesundin silli ja varhaisperuna-annoksen. Varma aloitus ja mikä kesän maku! Seuraavaksi saimme maistaa Matti Jämsenin, Bocuse d'Or kokkikilpailussa menestynyttä lihavati annosta. Tosin täysin identtinen se ei ole kuin Bocusessa. Annoksen kanassa maistui katajainen maku ja liha oli mehukas. Jälkkäriksi oli lakritsia Ragun tapaan, sitruunajädellä ja fenkolilla! Toimii!
Taste of Helsinki tapahtuma jäi meiltä välistä viime vuonna, mutta nyt on kalenterista Taste päivät valmiiksi merkittynä ylös. Miten sitä malttaa vielä kaksi kuukautta odotella...

Tänä vuonna Taste of Helsinki pidetään kesäkuussa 11-14. päivä. Tapahtuma on auki lounasaikaan klo 11-15 ja illalliskattaus alkaa klo 17, sunnuntaina on "brunssikattaus" klo 11-16. Pääsylippuja voi pian hankkia halutessaan ennakkoon Tasten kotisivuilta. Ja tänä vuonna aurinko paistaa! :)

2 kommenttia:

  1. Mullakin on ajatuksena päästä käymään; katsotaan miten menee. Tännekin piti tulla, mutta suoraan sanoen unohdin ilmoittautua. :) Noh, ehkä kesällä sitten. Toivottavasti ei sataisi tänä vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy tänä vuonna oikein tsempata itsensä tuonne Tasteen ;) Mutta vielä ei olla päätetty mille päivälle ostaisi liput... hmmm... ainakin se jolloin ei sada vettä ;)

      Poista