keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Gaijin 7.3.15

Gaijin, makujen ilotulitusta ja yhdessä syömisen iloa. Olimme isolla porukalla varanneet lauantai-illalle pöydän aasialaisia makuja tarjoavasta Gaijinista Helsingin Bulevardilla. Pöytävarauksessa oli tapahtunut kämmiä kellonajoista, mutta se saatiin hoidettua, ja pöytämme oli valmiiksi katettuna kun lampsimme ovesta sisään. Onneksi nykyään ravintoloista soitellaan etukäteen ja varmistetaan tulo. Varaa pöytäsi tänne mahdollisimman etukäteen, Björkin ja Wikbergin Gaijin on yksi Helsingin suosituimmista ravintoloista.

Hieno ruokakokemuksemme alkoi drinkeillä. Huippuja makuja ja niin kauniita juomia. Vaikea on voittajaa näistä arpoa! Tsukiji Fishmarket-drinkissä oli ihan kalapalakin cocktailtikussa. Ravintolan etutilassa on myös pieni drinkkibaarin puoli, jonne voi piipahtaa snacksille ja drinksulle ilman pöytävarausta.


Pöytäseurueemme valitsi drinkkituuminnan päätöksenä Menu Gaijinin, jotta päästäisiin käsiksi siihen mitkä on ravintolan ydin ja makumaailma. Menuuseen kuului yhdeksän eri annosta jotka tuotiin pöytään isommissa astioissa, joista sitten jaoimme omille lautasillemme sapuskaa. Tämä oli mukava "ohjelmanumero" näin porukalla, ja ruoasta oli kiva keskustella ja ihmetellä erikoisia aineksia, makuja ja ihailla kauniita annoksia. Pidimme kovin ravintolan tyylistä ja erilaisista mauista joita pöytään saapui. Suosikkeja oli sashimit, eli raa'at kalat lisukkeineen, legendaarinen pork bun - sämpylä possunkyljellä ja kurkulla, possunribsit ja ankerias-sushipala, ja olihan niitä muitakin... eli hyvää oli paljon :)

Ruokakuvat puhukoot puolestaan...Tähdet: 4 ja puoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti