maanantai 27. huhtikuuta 2015

Skool vapulle!

Vielä vähän vinkkiä vappua tai tulevaa äitienpäivää ja muita kevään kemuja ajatellen! Nimittäin jos sinulla on vielä on vappupiknikin viinit valitsematta, ja etsit raikasta, mutkatonta, edukasta mutta silti hyvän hinta-laatusuhteen omaavaa viiniä, niin lue eteenpäin...Neiti piti ystävien kesken get-together iltapäivän / viininmaistajaiset joissa maisteltiin Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2014 - valkoviiniä ja Les Fumées Blanches Rosé 2013 - roseesta. Tuo valkoviini on Alkon myydyimpien listalla top kolmonen lasipulloissa ja laatikkoviineissä listaykkönen, tällä taitaa olla siis jo monta ystävää. Olikin jo korkea aika tutustua ja selvittää suosion salaisuus ;)


Valkoista Les Fuméesia on saatavilla suoran hyllyltä sekä pullossa että 3 litran hanapakkuksessa. Hinta pullolle on hitusen alle 10 euroa, eli edukas tapaus. Rosé BiB hanapakkaus on tällä hetkellä Alkon tilausvalikoimissa, mutta löytyy nyt jo yli 30 Alkon hyllystä ja kesällä vielä paremmin, kummankin hanapakkauksen hinta on noin 34 euroa. Valkkari on saanut hyväksyviä hymähdyksiä arvosteluissa ja sitä on kutsuttu mm. erinomaiseksi perusviiniksi läpi kesän. Maistetaan siis!


Valkoviinin väri on hailakka vaalea, jopa hitusen vihertävä, tuoksui herkukanlehdiltä omaan nenuun. Viini on kuiva, maku on kesäinen ja freessi. Myös karviaismarjan makua maisteluraati havaitsi juomassa. Peukkua tuli. Kyllähän tätä kelpaa juoda, ja tottakai pieniä suupaloja väliin. Mums!Rose valui hanasta lasiin vienon vaaleanpunaisena. Maku oli raikas, marjaisampi kuin valkoinen sisarensa, herukoiden kirpsakkuus puuttui. Kumpikin näistä menee monenlaisten pikniktarjottavien, piirakoiden, salaattien ja keväisten herkkujen, kuten parsan kaverina ja passaavat varmasti moneen suuhun.


Mikäli on isompi piknikpoppoo lähdössä kohti kaivaria on hanapakkausviini kätevä ratkaisu. Kantokahvasta kantoon ja varoa ei tarvitse aivan kuten lasipulloja. Kesäjuhlissa hanaviinit ovat ovat varmasti kätevä ratkaisu, mutta pullo on kyllä itselle se ainoa oikea tapa korkata viiniä. ;)

Valitset sitten pullon tai laatikon, viinin tai veden, hauskaa Vappua kaikille!

1 kommentti:

  1. Todella kauniita kuvia. :) Pinkki hanapakkaus saattaa hyvinkin päästä kesän piknikreissuille mukaan. Kesä tule jo!

    VastaaPoista