sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Tehtiin ite: Porsaan grillikylki soija-limemarinadilla

Mahtavat kesäsäät sen kuin jatkuvat. Mikäs siinä, onkin jo hyvä aika korkata mökki- ja grillikausi käyntiin! Perinteinen pallogrilli sen olla pitää, ja malttia odottaa sopivaa hiillosta. Tällä kertaa malttia oli, ja luuton possun grillikylki toimi hellepäivän herkkuna.


Grillikyljessä rasvaa riittää, joten lihasta tulee varsin mehukas. Kilon pala neljälle luultavasti pelaisi aikasta hyvin, kunhan varaa muitakin lisukkeita pöytään. Marinadin teko on must. Me teimme Aasiaan päin kallellaan olevan marinadin, ja lisukkeeksi hedelmäisen ja raikkaan salaatin. Herkkua!



Porsaan luuton grillikylki soija-limemarinadilla:

Grillikyljen valmistelu itse grillausta varten (päivä ennen grillausta):

Keitä luutonta grillikylkeä isossa kattilassa suolaveteen upotettuna reilu tunti tai kunnes liha on kypsää (riippuu lihapalasi koosta, meidän pala oli 700g ja tunti oli sopiva). Lisää suolaa keitinveteen noin 1tl. Kumoa liha jäähtymään uunipellin päälle ja laita lihan päälle raskas paino, jotta lihan käppyräisyys saadaan kuriin (taidekirjat on painavia ;) ). Kun liha on jäähtynyt siirrä se jääkaappin pussissa johon kaadat myös marinadin. Kääntele pussia silloin tällöin.

Grillaa lihapala hiiligrillissä joka puolelta, voit halutessasi voidella lihaa aina välillä pussin soijamarinadilla. Grillaa sen verran, että liha saa hyvän pinnan ja värin. Tarjoa kylkibiitit raikkaan salaatin, tai vaikka lohkoperunoiden kanssa. (Laitamme ohjeen meidän helposta kesäsalaatista myöhemmin!)

Marinadi (alle kilon lihapalalle):
3 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
2 limen mehu
1dl soijakastiketta
2rkl tummaa siirappia
suolaa
pippuria

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi. Sekoita pienessä kulhossa limenmehu, soija, ja siirappi, lisää valkosipuli ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla.


Tällä possureseptillä osallistumme bloggareille järkättyyn Suomen Kotitilan Lihaa parhaimmillaan -reseptikilpailun ensimmäiseen osakilpailuun (aiheena mehevää possua grillistä).  Käytimme Leppälän tilan luomuporsaan grillikylkeä, jonka kliksautimme Kotitila.fi verkkokaupasta. Olipa muuten ensimmäinen kerta kun olimme verkossa ruokaostoksilla! Hyvin toimi! Saimme lihapalat ilmaiseksi osallistuaksemme tähän moniosaiseen Suomen Kotitilan reseptikisaan.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Yritin tiirata oliko teidän palassa nahka, kun mun omassa ei ollut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei meidänkään palassa ollut nahkaa, läskiä kyllä riittämiin :)

      Poista