sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Muilla mailla: Japani osa 2

Japanin matkassa riittää pureksittavaa, myös reipas kolmisen tuhatta valokuvaa vie oman aikansa, mutta kuvien avulla on mahtava palata tiettyihin hetkiin ja kokemuksiin matkalta. Nyt hieman juttua meidän ensimmäisistä kohteista, Kiotosta, Yoshinosta ja Osakasta, ne meidän highlightit, toivottavasti jaksat mukana :)
Ensinnäkin reipas 9 tunnin yölento finskillä sujui yllättävän hyvin ja nopeasti, muutamat leffat tuli katsottua, vähän väliä oli ruoka- tai juomatarjoilua, mutta nukkumisesta ei tullut kyllä mitään. Eka päivä otettiinkin rauhallisesti ja junailtiin Nagoyasta Osakaan hotellille ja iltapäivä tutkittiin Osakan hanamipartyjä ja kirsikankukkia. Hanami, eli kirsikankukkajuhla, muistuttaa aika paljon meidän vappupäivän piknikkejä, valkohatut vaan puuttuvat. Osakassa oli tuona päivänä aika hyytävä kevättuuli ja kukkien ihan paras aika alkoi olla ohitse.

Osakasta teimme päiväreissuja niin Kiotoon (2 päivää), Arashimaan kuin Yoshino-vuorelle, mikä on yksi kuuluisimmista kirsikankukkien katselupaikoista Japanissa. Kiotossa kukat kukkivat täysillä, eikä turisteja nyt ollut ihan niin paljon liikenteessä kuin olimme pelänneet. Jotenkin hyvin upposivat puutarhojen ja temppeleiden syövereihin. Kolme temppeliä on aika hyvä määrä päivälle, sillä ähky voi helposti iskeä. Temppeleitä kun on Kioton alueella about 1600...

Philosophers Path on miltei 2km pitkä kävelyreitti pitkin pientä kavavaa, jota reunustavat kirsikankukkapuut. Olipa aika mahtava kulkea vaaleanpunaisessa kukkameressä auringonpaisteessa. muitakin ihailijoita riitti, mutta omaakin rauhaa löytyi. Pysähdyimme vihreälle teelle keramiikkapajan yläkertaan. Upea seesteinen tunnelma puiden latvojen tasalla, kuin aika olisi pysähtynyt hetkeksi.

Kiotossa jonotimme vajaan tunnin Tripadvisorista etukäteen katsomamme ramenravintolan jonossa. Kannatti, sillä olipahan mielettömän hyvä soppa! Japanilaisen jonotuskulttuurin miellään soisi tännekkin. Siistit jonot ja jokainen odottaa kiltisti vuoroaan niin ravintolan kuin junan edessä. Myös Arashimassa jonotimme huippishyvään ankeriasravintolaan reippaan tunnin (täällä otettiin nimet ylös, joten koko tuntia ei jonossa seisty). Todellakin jonotuksen arvoista, slurps! Useissa ravintoloissa on myös tapana jakaa jonottajille ruokalistat, ja hetkenpäästä henkilökunta tulee kysymään tilaukset. Niinpä ruokaa ei tarvitse kovin kauaa enää odotella pöydässä.

Temppeleiden lisäksi pyörimme Kioton Gionin pienillä kujilla, ja vilaukselta näimme nukkemaisia geishojakin. Kioton moderni puoli jätettiin välistä, sillä olihan meillä ohjelmassa vielä monta päivää Tokiossa, jossa olisi aikaa ihmetellä kauppakeskuksia.

Yoshino-vuorelle ei ihan nopeasti pääse, vaan matkasimme melkein pari tuntia suuntaansa parilla eri junalla puksutellen pienelle Yoshinon-asemalle, vuorten alle. Päivä Yoshinolla oli kyllä yksi koko japanireissumme kohokohdista. Maisemat aivan omaa luokkaansa näin kirsikankukka-aikaan. Kun matkaan lähti heti aamuvarhaisella, pystyi näköaloista, kirsikankukista ja temppeleistä nauttimaan suht rauhassa ennen iltapäivän turistiryntäksiä. Yoshinolla nähtiin jopa 6 muuta länsimaalaista vaaleaverikköä :D

Osaka jäi vähemmälle kiertelylle, mitä nyt muutamat kauppakeskuset käytiin ihmettelemässä, mutta koska Osakan akvaariota pidetään yhtenä parhaimmista, olihan sitä siellä käytävä. Kaikenmoista meriasukkia oli, pingviinejä, hylkeitä, meduusoja ja muita fisuja, niin että pari tuntia kului helposti. Yksi kaverikin köllötteli ja pesi unihiekkoja silmistään. Äly söpö ötökkä vai mitä!

4 kommenttia:

 1. Huikeita kuvia, kiitos!! :)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Tuo saukko on supersuloinen!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita kuvia. Haaveena on päästä joskus kirsikkapuiden kukkiessa Japaniin. Ne sammaloituneet patsaat ovat todella ihania. Olisi ihana saada sellainen omaan puutarhaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista! Vielä tulossa lisää juttuja Japanista, lisättiin myös video ötökästä tähän loppuun, on niin veikeä ;)

  VastaaPoista