Piiraspohja:
2 1/2dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
1/2tl leivinjauhetta
100g pehmeää voita
2rkl kylmää vettä
Tarvitset 8 tartalettivuokaa tai yhden piirakkavuoan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoihin voi käsin sekoittaen. Lisää taikinaan nopeasti kylmä vesi ja laita taikinapallo jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Painele taikina vuokiin ja pistele haarukalla. Esipaista noin kymmenen minuuttia. Käytä piirakkapainoa tai laita pohjan päälle pala leivinpaperia ja esimerkiksi riisinjyviä painoksi, jotta pohja ei kohoa reunojen tasalle. Täytä esipaiston jälkeen passiontäytteellä ja koristele marangilla. Laita piiraat uuniin vielä hetkeksi, kunnes marenki saa hieman ruskeaa väriä.
Täyte:
1dl kylmää vettä
1dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
25g voita
2 passionhedelmän mehu (ilman siemeniä)
1/2 - 1 limen mehu
4 keltuaista
Lisää kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa poista liedeltä, jatka sekoittamista kunnes seos paksuuntuu.
Marenki:
4 valkuaista
1 1/2dl sokeria
Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia ja lisää vähitellen sokeri. Marenki on valmista kun se muuttu jämäkäksi ja seos ei valu pääsi päälle :)
Testattu on! Ja herkullisia olivat kerrassaan :) http://melkeinkuinblogi.blogspot.fi/2014/06/passion-ja-lime-tartaleteissa.html
VastaaPoistaMahtavaa, kiitos kun kävit kertomassa!!
Poista