torstai 15. toukokuuta 2014

Brunssi: La Torrefazione 10.5.14

Olimme viime viikonloppuna toista kertaa brunssilla Aleksanterinkadun La Torrefazionessa. Eipä pettänyt murkinat ja tsuffet tälläkään kertaa. Rahalle saa vastinetta, ja varsin laadukasta sellaista.


La Torrefazione on varmasti monelle tuttu kahvila, Se itse on taatusti hyvää, ikkunapöydistä kivat näköalat Aleksille eikä herkullisissa kahvinoheistuotteissakaan ole valittamista. Täyttä vaan tuppaa olemaan, mutta kyllä sitä jostain aina pöytäpaikan löytää. Torren viikonloppubrunssi ei ole mikään noutopöytä mättöily, vaan täytyy tehdä riipaiseva valinta Saaristo, Suomi tai Eurooppa -nimisistä brunssilautasista. Varoituksen sana: Lautanen voi kuulostaa pieneltä, mutta näistäkin tulee maha pinkeeksi! Olemme nyt testanneet Suomilautasen ja Eurooppalautasen, Saaristo sitten ensi kerralla!

Suomeen kuuluu mm. karjalanpiirakka, sämpylä, leipäjuustoa ja hilloa, jugurttia myslillä, kanamuna, rehuja ja leikkeleitä. Eurooppa onkin sitten tosi nälkäiselle, nimittäin iso annos superhyvää munakokkelia, rapeat pekoninpalat ja rasvaa tirskuva makkara pitävät nälkää kurissa. Lisäksi mm. herkkucroissanttia, hedelmäpaloilla höystettyä jugurttia ja paahtista (+ tietenkin ne rehut). Brunssin hintaan (19e) kuuluu myös mehulasi ja erikoiskahvi ja vielä jälkkäriksi joko vohveli tai smoothie. Jos tämän jälkeen jää vielä nälkä (siis voiko jollekkin jäädä?), niin leivostiskistä löytynee ainakin Patisserie Teemu & Markuksen luomuksia. Tarjoilu oli varsin ystävällistä joskin brunssilautasia jouduimme pienen hetken odottamaan sillä moni muukin oli samaan aikaan tilaamassa lautasia. Harmittavaa, että kahvi, joka tuodaan kyllä brunssilautasen kanssa miltei samaan aikaan ehtii niin nopeasti jäähtyä, niisk. Kahvista on kai melko turha sanoa että on huippua. Jälkkärit jaoimme kristillisesti tasan puoliksi (or not!), ja rapea ja maukas vohveli sekä marjaisa tuhti smoothie saivat pointsit kotiin, niiltä osin mitä vielä jaksoi maistella. Ehdottomasti helppo paikka brunssailla ex temporena. Tänne mennään varmasti vielä kolmannenkin kerran!
Brunssitähdet: 4 ja 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti