sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Muilla mailla: Japani osa 3

Seuraavaksi taas matkaturinaa huhtikuiselta Japanimatkaltamme. Nyt Tokiosta, jossa olimme kuusi yötä. Näin jälkikäteen mietittynä viisi olisi ollut optimi ja neljäkin yötä olisi juuri ja juuri riittänyt meille ja meidän matkailijaluonteelle. Japanissa nimittäin on niin paljon muutakin mahtavaa nähtävää ja koettavaa kuin miljoonakaupungin huiske ja kerrostalojen loppumaton meri. Mutta on Tokio tottakai nähtävä ja saa sielläkin ajan kulumaan helposti. Ja kyllä, JR-passilla ja junilla liikkumien oli Tokiossakin helppoa, pitää vaan tietää minne on menossa ja liikkua virran mukana :)Mikäli on shoppailijaluonne voi olla vaikea hillitä itseään Tokiossa, tai sitten voi tulla tavaraähky ja kummasti palaakin kädet tyhjänä kun kaikkea kivaa on niin paljon eikä osaa valita :) Me shoppailimme aika kasan vaatteita, kaikenlaista pikkutavaraa ja astiaa, sekä Jiin kameraan uuden objektiivin joka pääsi heti kovaan käyttöön. Yksi nähtävyys ja ohjelmanumero Tokiossa onkin kaupoissa kiertely. Suosittelemme kurkistamaan Shibuyan 109 -nimiseen nuortenvaateliikkeeseen samalla kun kuitenkin käyt katsomassa sen kuuluisan risteyksen. Pyörimme myös tekniikkanörttien unelmakaupunginosa Akihabarassa ja erittäin paksulle lompakolle suunnatulla Ginzassa, josta löytyvät luksusmerkkien lippulaivaliikkeet. Värikkäässä teinien kansoittamassa Harajukussa nautittiin herkkucrepet ja herkkuteriyakiburgerit sekä löydettiin Ehkä Söpö ja Leluläätikkö nimiset kaupat. Sunnuntaipäivän antiikkikirppari oli bongattu jo Suomesta käsin, jotta osasimme oikeana päivänä apajille. Vanha kokeshi-puunukke lähti sieltä muistoksi. Kaupat ovat muuten auki joka päivä iltaan asti, joten niiden aukioloaikojen mukaan ei tarvitse päiväohjelmaa sen kummemmin suunnitella.


Tokiosta teimme päiväretken Nikkoon, joka on kuuluisa temppeleistään. Vaikka Nikkossa oli paljon turisteja, oli paikka näkemisen arvoinen. Täällä ne komeimmat ja prameimmat näkemämme temppelit olivat mahtavasti vanhan metsän keskellä. Kannattaa uhrata päivä, varsinkin jos ei ole aikaa tehdä pidempää lande-touria ympäri Japania.Tsukijin kalamarkkinoille tottakai oli päästä ihmettelemään, sekä syömään tuoretta sushia. Ja voi että, olipa maailma parasta sushia, niin herkkua! Alueella oli sopivan "rauhallista" aamupäivästä, mutta koko ajan pitää olla silmä tarkkana mistä nurkasta singahtaa trukkia ja mistä rekkaa. Selkeästi markkina-alue on myös yksi turistikohde, ja ihmettelijää riitti. Paikalliset ostajat olivat jo kalansa hankkineet.Pitihän sitä sitten olla ihan Lost in Translation ja käydä Park Hyattissa drinkeillä. Baari oli täynnä jenkkejä, ja jazz-bändi alotteli illan showtaan kun annoimme tilaa hotelliasukkaille (maksamalla n. 20euroa pöytämaksua olisi vielä saanut jäädä fiilistelemään klo 20 jälkeenkin). Ankarasvaranskalaiset oli törkyhyvät ja drinkit maistuivat. Lasku viiden tähden hotellin mukainen, mutta näköalat, oh! Kävimme myös päiväsaikaan pilvenpiirtäjässä lounaalla. Ainakin muutamssa Shinjukun toimistorakennuksessa on ravintolakerrokset mukavasti siinä 45-50 kerroksien kohdalla. Kannattaa kurkkia ravintoloiden sisään ja etsiä vapaa ikkunapöytä.
Uenon puistossa on mukava hengähtää shoppailuhetkien lomassa. Nämä isot kirsikkapuut olivat jo kukkineet vaaleanpunaisina ennekuin saavuimme Tokioon. Varmasti ollut mahtava näky!Vielä yksi postaus tekemättä Japania, toivottavasti jaksat edelleen mukana :D

3 kommenttia:

  1. Huh, miten upeita kuvia!! :)

    VastaaPoista
  2. Samaa ihastelin minä. Todella upeita kuvia! Kekseliäitä kuvakulmia ja hienoja tunnelmia. Tuonne haluan vielä takaisin joskus!

    VastaaPoista
  3. Kiitoskiitos! :) Ja kyllä, Japaniin on joskus vielä uudestaan päästävä!

    VastaaPoista