Jos rasvankeitto pelottaa (niin kuin meitä), niin tässä olisi hyvä vaihtoehto sokeripintaisille vappumunkeille. Nämä vappuhuijausmunkit ovat nimittän oikestaan sokeroituja vaniljapullia. Pullat tehdään kuten normipullat, täytetään vaniljakastikkeella, paistetaan ja lopuksi voidellaan voilla ja kieritetään sokerissa. Hyvältä maistuu vaikka pikkusen huijattiin!
15 kpl vaniljapullia
25g hiivaa tai 1 kuivahiivapussi
2dl maitoa
100g voita
0,5dl sokeria
1/4dl suolaa
1tl kardemummaa
1 muna
noin 7dl vehnäjauhoja
vaniljakastiketta
voita
sokeria
Lämmitä esim. mikrossa maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja lisää 100g sulatettua voita. Lisää sokeri, suola, kardemummajauhe, muna ja jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja asetä lämpöiseen paikkaan kohoamaan noin 40 minuutiksi. Leivo sitten taikinasta pullia ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle ja anna pullien taas kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin vaniljakastike (me oikaisimme ja käytimme valmista vanlijakastikejauhetta johon sekoitettiin maito) ja laita kastike pursotinpussiin. Työnnä pursotin pullaan ja täytä kastikkeella. Paista pullia n. 8minuuttia uunin keskitasolla. Kun pullat ovat jäähtyneet, voitele ne voisulalla ja kieritä sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti