maanantai 15. huhtikuuta 2013

Sushibar ja A21 Cocktail Lounge 5.4.13

Pidimme reilu viikko sitten Helsinki-viikonlopun, oli teatteria, hotelliyöpymisiä x 2, ostoksia, Punavuoren ja Eiran kävelykierrosta sekä tietenkin ravintoloita. Aloitetaan viikonlopun purku perjantai-illan susheista ja drinkeistä.

Moderni, musta-valkoiseksi sisustettu Sushibar löytyi Uudenmaankadulta, ja saimme kivan ikkunapöydän pienestä salista. Puolen tunnin päästä ravintolaan oli jo jonottajia laajalla skaalalla, niin nuoria kuin vanhempiakin pariskuntia...emme ihmettele suosiota, sushit olivat herkkuja!Tilasimme ensin valokuvin höystetyltä menulta (sama löytyy nettisivuilta), grillattu lohi-majoneesi-kevätsipuli-nigirit ja mustikkamarinoitu siika-nigirit sekä caesar-makit, ilman seesaminsiemeniä neidin allergiaoireita välttääksemme. Mustikkasiiassa mustikan väri oli kauniisti tarttunut kalapalaan, mutta mustikan makua ei maistunut yhtään. Muuten kyllä siikaversio oli raikas ja hyvä. Lohinigirit sitten taas olivat järkkyhyvää samoin caesarmakit, jotka sisälsivät rapua, kurkkua, salaattia ja caesarkastiketta. Tämän satsin jälkeen tilasimme vielä 10 kappaleen läjän Korneri-makia, joissa oli lohta, kevätsipulia ja majoneesia käärittynä perinteisesti merilevään. Hyvää oli, mutta caesar-makien makumaailma vei päivän paras -tittelin.

Sushien kyytipojaksi otimme lasilliset henkilökunnan suosittelemaa saksalaista Sonnentropfhen rieslingiä, joka oli makea eikä kovinkaan hapokas. Tykkäsimme kovin viinistä, vaikka maku oli aivan erilainen kuin rieslingiltä odottaisi. Sopi hyvin sushien kanssa nautittavaksi. Viinilasit olivat muuten jalattomat, kauniin muotoiset, mutta oli hassua juoda mukimaisesti ravintolassa viiniä... heh. Muu astiasto olikin omasta kotoakin tuttua Marimekkoa, jotka sopivat kokonsa ja muotonsa puolesta kivasti susheille.

Sushibaarin susheille menemme varmasti uudestaan. Kiva miljöö ja herkulliset pöperöt.


Helsinkiviikonloppu kuuluu tietenkin aloittaa mageilla drinkeillä, ja ne nautimme A21 -cocktail loungessa. Ovikelloa soittamalla pääsimme sisään tyylikkääseen ja hämyiseen saliin. Englanninkielinen superystävällinen baarimikko otti meidät vastaan ja saimme monikymmensivuisen drinkkimenun käteemme ja istumapaikat sohvalta, josta oli hyvä tarkkailla drinkkivelhojen työtä. Onneksi täälläkin oli tarjottavat kuvattuna menuuseen, jotta vaihtoehtoja saattoi edes ulkonäön mukaan lajitella.

 
Pitkä Suomen neito -drinkki on marjaisa, kesäinen ja raikas juoma, taisi olla paikan signaturedrinkki (?) ja Canadian politician-viskidrinkissä oli oksa tuoretta timjamia, jonka maku tarttui juuri sopivavasti itse juomaan. 11 ja 13 euron hinnat olivat varsin kohtuulliset laatuun ja palveluun nähden. Näillä oli hyvä aloittaa viikonloppu.

Tähdet kummallekin: 4 ja puoli

1 kommentti:

  1. A21 on tuttu muutamaltaikin visiitiltä, ihanat cocktailit!

    Sushibarissa en ole koskaan ollut jostain syystä, vaikka kuljen sen ohi miltei päivittäin. Sushibar+winen herkkusushit Fredalla on sen sijaan testattu pariin otteeseenkin.

    p.s. haasteeseen vastaan lähitulevaisuudessa, kunhan ehdin

    VastaaPoista