tiistai 24. marraskuuta 2015

Ite tein: Lihamureke omenalla ja puolukalla

Omenan ja puolukan liitto jatkuu :) Nämä syksyiset antimet menivät jauhelihamurekkeeseen ja mehevöittivät perinneherkun maukkaaksi sunnuntairuoaksi. Helppoa on!



Omenainen ja puolukkainen lihamureke

400g jauhelihaa
0,5dl korppujauhoja
1dl kermaa tai maitoa
1 iso sipuli
1 kananmuna
1tl suolaa
1tl mustapippuria

täyte:
2 keskikokoista omenaa
n 1.dl puolukoita

pinnalle:
juustoraastetta


Pilko sipuli ja ruskista se kevyesti. Anna korppujauhojen turvota kermassa tai maidossa noin 10 minuuttia. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin ruskistettu sipuli, kananmuna ja mausteet sekä jauheliha. Sekoita aineet hyvin keskenään. Taputtele kostutetuin käsin leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoinen (pituus n.25cm) ja noin 1,5 cm paksu levy.

Posta omenoista siemenkota ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi, kuori ulkomaiset omenat. Levitä viipaleet murekelevyn päälle ja ripottele puolukat joukkoon. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen tiukka murekekäärö. Ripottele juustoraastetta rullan päälle.

Nosta uunivuokaan, tai suoraan uunipellille ja paista 200 asteessa, uunin alaosassa noin 35 - 40 minuuttia. Tarjoile keitettyjen kasvisten ja perunasurvoksen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti