sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Ite tein: Suklaakakku

Suklaakakku, paras kakku. Saa arkenakin ottaa palan, tai kaksi pientä. Yleensä uunissa valmistuu Vappu Pimiän suklaakakku, semmoinen sisältä pehmeä täydellinen suklainen mudcake. Se on nam! Mutta nyt ei ollut suklaata valmiiksi kaapissa, vaan maustekaapista löytyi kolme (!) Van Houtenia, kaakaota siis. Yleensä suht tarkkana ihmisenä näin ei pääse käymään. Shame on me! Uusi ostetaan vasta kun vanhassa alkaa pohja kumisemaan (tai päivämäärä on epäilyttävän vuosiluvun puolella), joten hämärissä mielentiloissa on tullut käytyä kaupassa...

Tummasta kaakaosta onnistuu suklaakakun teko kuitenkin mainiosti, ja vielä aineksista joita melkein aina on kotona valmiiksi. Tästä syntyi matala, oikeastaan torttumainen, sisältä vielä hiven tahmea kakku isänpäiväksi. Koska isi ja muut maiskuttivat kakun myhäillen suihinsa, niin tässä ohjetta.


Suklaakakku

2 munaa
2,5dl muscovadosokeria
1/2dl kylmää espressoa
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
100g sulatettua jäähtynyttä voita

Sekoita munat ja sokerit lisää espresso. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muihin aineksiin. Lisää voisula, sekoita tasaiseksi. Voitele voilla (24 tai 26cm) irtopohjavuoka ja jauhoita. Kaada taikina vuokaan, ja paista 175 asteessa noin 25minuuttia. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kanssa jäähtyneenä.


Ja ei, yksikään niistä kolmesta kaakaopaketista ei tyhjentynyt... aineksia on siis vielä vaikka miten moneen suklaakakkuun...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti