maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tehtiin ite: Keep it simple, porkkanaa ja vuohenjuustoa

Voi vitsit tätä kesää ja kaikkia mahtavia tuoreita ja maukkaita kasviksia mitä pelloilta ja puutarhoista putkahtelee (ei tosin omilta... :( ). Porkkana nyt esimerkiksi, maistuu ihan eri vihannekselta kesällä.

Porkkana on muuten oksat pois-herkkua paistettuna ja lämpimään vuohenjuustokastikeeseen dipattuna! Tätä teimme viikonloppuna alkupalaksi ja kaksi porkkananippua hävisi hetkessä. :) Simppeli idea alkupala- (tai lisuke)porkkanoista tuli, kun kävimme perjantaina Gastrobar Emossa illallisella ja saimme yhtenä annoksena naattiporkkanoita bearnaisekastikkeella. Tämä oli niin herkku, että oli pakko saada porkkanoita kotonakin heti seuraavana päivänä.



Yksinkertainen ohje: Keitä porkkanoita muutama - viitisen minuuttia suolavedessä, jätä siis napakoiksi. Ohutta uuden porkkanan kuorta ei tarvitse kuoria, pese toki mullat pois. Paista keittämisen jälkeen porkkanoihin kaunis pinta voissa, jossa pieni pätkä rosmariinia tai vaikka muutama timjamin oksa. Vuohenjuustokastikkeeseen vain sulatetaan vuohenjuusto (60g) kermaan (2dl) ja sen jälkeen sauvasekoittimella tasaiseksi ja paksummaksi. Lopuksi kaadoimme sihvilän läpi kastikkeen, tasaisen kastikkeen aikaansaamiseksi. Käytimme vuohenjuustona kaapissa jo valmiiksi ollutta puolikasta vuohenjuustokiekkoa. Kova kuori hiukan hidasti sen sulattamista, joten ensi kerralla kokeilemme pehmeällä vuohenjuustolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti