keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Italialaisten viinien mökkiviikonloppu - hyödynnä alekoodi!

Mökkijuhannus on takanapäin, olipahan melkoinen ruokaviikonloppu. Vaikka kokkasimme, grillasimme ja söimme vähän väliä ei jääkaappi tuntunut tyhjentyvän sitten millään :D Makuelämyksiä, (ja mmmmh! huohkailuja)  tuottivat mm. mehukkaat karitsan kareet grillissä ja makea Brita-marjakakku (coming up!). Slurps!

Juomapuolikaan ei ollut hassumpi, sillä maistelimme Juhannuksena luonnonmukaisia Italialaisia Le Fraghen valko- ja punaviiniä. Nämä viinit ovat Vino Nostrumista, viiniverkkokaupasta. Kummastakin viinistä voisi sanoa, että ovat kesäviineiksi juuri passeleita, raikkaita ja maukkaita.


Olemme tilanneet pari kertaa porukalla viinejä ulkomailta, joten mielenkiinnolla tutustuimme myös Vino Nostrumiin. Vino Nostrum myy pienten italialaisten tilojen laatuviinejä ja netin kautta tilaaminen onnistuu tällä hetkellä Suomeen, Ruotsiin ja Saksaan. Kaikki tuottajat ovat huolella valittuja ja maisteltuja, ja kaikki tuottajat uskovat luonnolliseen viininvalmistukseen, joten näillä viinitiloilla ei käytetä kemikaaleja. Pian kuulemma valikoimaa kasvatetaan myös shamppanjoilla. Tätä jäämmekin mielelenkinnolla odottamaan!

Maistamamme viinit tulivat siis Veronan alueelta, Le Fraghen tilalta jota emännöi Matilde Poggi, joka on perinyt isältään viljelysmaat. Nyt 28 hehtaarilla kypsyy eniten Corvina-rypälettä, jota käytetään osana Bardolino -punaviineihin. Corvina-rypäleitä käytettään myös Valpolicelloihin (joita useasti löytyykin meitin kaapeista), mutta viinit ovat kyllä varsin eri tyyppisiä, ja rypäleiden sekoitussuhteet erilaiset. Pohjois-Italia on tosiaankin kuuluisa punaviineistään, mutta alue tuottaa myös kelpo valkoviinejä. Maistoimme Le Fraghen punaista Bardolinoa ja valkoista Garganegaa.Valkoviiniä, Le Fraghe Camporengo Garganega 2014, nautimme lounassalaatin seurana. Italialaistyyppinen pastasalaatti aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuoreella basilikalla ja pehmeällä mozzarellalla pelasi hyvin valkoviinin kanssa. Simppeli salaatti valmistuu nopeasti kesäkeittiössä. Viitseliäät tekevät vielä yrittiöljyn, mutta aurinkokuivattujen tomskujen öljy kelpasi meille tähän pikasalaattiin. Vaalean värinen viini on raikas vaikka ei yhtään hapokas. Varsin miellyttävän makuinen, tasainen kesäviini. Mielestämme viinillä oli kukkainen tuoksu sekä maku. Tätä siemaillessa mietimme mitä illalla grilliin laitettaisiin ja tähyiltiin aurinkoa pilvien raosta...
"It's named after the vineyard of origin, not far from my cellar. It’s a classic white wine from the Verona area: not too aromatic but with mineral notes from the rich stony soil. The Garganega is a very generous grape variety but needs attention in the vineyard to keep its growth under control."
Matilde Poggi

Punaviiniä maistelimme ensimmäisen kerran jo ennen jussia, bataattiburgereiden kanssa. Tämä viini oli neidin mieleen, sopusuhtainen ja helppo. Jii, vahvojen tanniinisten viinien vankkumattomana kannattajana taas piti punaviiniä hieman liian mehumaisena. Punainen Bardolino 2013 on pehmeä ja lempeä punaviini. Juomasta jäi suuhun miellyttävä jälkimaku. Tämä on raikas ja kesäinen. Sopii erinomaisesti kevyelle kesäruoalle ja kasviksille. Tuhdille grillikyljelle valitsisimme jotain muuta..."It's the wine which moves me most: the first wine I started to produce from my father's vineyard 30 years ago. In its early stages, it's fresh and fruity, but with time it gains more spicy notes. It’s elegant but also very easy to drink. This wine is always tempting."
Matilde Poggi
Nyt aika mahtava juttu kaikille viinien ystäville! Nimittäin meillä on ilo tarjota alennuskoodi Vino Nostrumin verkkokauppaan. Koodina toimii herneetkinrokkaa20 ja koodilla saa 20% alennuksen kertaostoksesta. Koodi on käypä 15.7.2015 asti. Viinit toimitetaan suoraan kotiovelle, tai vaikka kesämökille (seitsemässä arkipäivässä), verot maksettuina ja täysin laillisesti. Tutustu Italialaisten viinien maailmaan ja huippulaatuisiin ekologisiin pientilaviineihin tästä.

Yhteistyössä Vino Nostrumin kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti