tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tehtiin ite: Banaani-vadelmakakku

Banaanikakku on herkullinen, helppo ja nopeatekoinen kahvileipä. Itseasiassa alunperin piti leipoa banana bread aamiaispöytään, eli the banaanileipä joka oli tässä taannoin aikamoinen hitti. Kello kuitenkin oli jo ennättänyt iltapäivään, joten pikkasen makeampi ja kakkumainen versio tästä tuli :)



Itse bananabreadiin voi käyttää monenlaisia jauhoja, siemeniä ja pähkinöitä tuomaan makua ja rakennetta.  Banaani tuo leipään makeutta ja kosteutta, sokerin määrää säätelemällä kakku tai leipä sopii hyvin niin aamiaiseksi kuin iltapäiväkahville. Ylikypsät banaanit ovat itsessään jo jonkin verran makeita, eivätkä välttämättä kaipaa lisäsokeria. Jos banaanit eivät ole vielä ehtineet kypsyä tarpeeksi, kannattaa ainakin kahvikakkuun lisätä sokeria.


Banaani-vadelmakakku

3  kypsää banaania
2  munaa
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl ruokosokeria
2 dl täysjyväjauhoja (speltti)
2 dl vehnäjauhoja (speltti)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 - 1 1/2 dl vadelmia


Voitele (esimerkiksi) leipävuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää soseeseen vatkaten munat, rypsiöljy, jugurtti ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Sekoita pienessä kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää sitten siivilän läpi taikinaan. Lisää vadelmat. Jos vadelmat ovat isoja, ne kannattaa puolittaa. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, uunin keskitasossa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Tarjoa haaleana tai kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti