tiistai 2. kesäkuuta 2015

Tehtiin ite: Siiderisorbetti -hellejuoma

Yhteistyössä Golden Capin ja Indiedaysin kanssa


Kesä alkaa virallisesti kun koulut loppuu. Vaikka itsellä loma ei vielä alkaisikaan, niin valoisia iltoja on silti paljon nautittaviksi, ja niitä pitkiä viikonloppuja. Tottakai tulevalle kesälle 2015 pitää skoolata, ja samalla miettiä niitä tulevia lomaplänejä. Saimme sopivasti Golden Capilta mahdollisuuden pitää pienet kesänaloitus kekkerit ja samalla maistatuttaa uutta Golden Cap Orange siideriä. Pullosta kaikenlaiset janojuomat kuuluu nauttia ainakin saunan jälkeen, mutta nyt pölyt putsattiin jalallisista glaseista ja käytimme siideriä siiderisorbetti-kilistelyjuoman pohjana.Golden Capin Orange -siideri on siis appelsiinin makuinen ja oranssin värinen raikas päärynäsiideri. Hyvällä tavalla maussa maistuu vienosti sima. Tulipa myös opittua jotain knoppitietoa, nimittäin Golden Cap on aito suomalainen, ja vieläpä Suomen ensimmäinen siideri vuodelta 1962.


Siideri-sorbee-alkumaljan valmistamien on helppoa, vähällä vaivalla saa näyttävän näköistä ja jotain uutta cin-ciniä. Siideripullot tyhjennettin lasikulhoon ja päälle jääpaloja ja sekaan pyöriteltiin limenviipaleet, mansikat ja appelsiinipalat tuomaan vielä pientä makua. Laseihin sitruunasorbettijäätelöpallot, muutama mansikka ja kaato siideriä. Sorbettijäde saa hetkisen sulaa ja hieman sekoittua juomaan, helteellä tämä käy varmasti nopeammin :)


Makean siiderin ja kirpasakkaan sitruunan liitto toimii. Uusi sitruunasorbettipurkki on jo jääkaapissa odottamassa, tästä viilentävästä juomasta nimittäin voi tulla meillä aikamoinen hitti afterwork-viilentäjänä.

No mitenkäs niiden kesälomasuunnitelmien kävi joita drinkkejen ohessa puntaroitiin? Kalentereiden sivuille tuli ainakin muutama ravintolailtamerkintä ja pari matkakohdettakin saatiin yhteistuumin päätettyä... liikaakaan ei saa kasata puuhaa, vaan välillä vaan löhötä laiturilla sometukset offilla.


Alkoholilakia noudattaen alkoholijuomiin liittyvät kommentit poistamme. Golden Capista löydät paljon lisäinfoa heidän Facebookista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti