sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tehtiin ite: Pihlajanmarjahillo

Koska mökkipihlajien oksat notkuivat pari viikkoa sitten ihan punaisina, niin olihan sitä kokeiltava pihlajanmarjahillon keittoa. Jo ihan senkin takia, että saa maistettua maistuuko yhtään kettukarkeilta. Ja että oliko hapanta kuten kettu sanoo? On kyllä omaan makuun aika pirtsakkaa. Pieni määrä keksin kanssa tai aamupuuroon riittää. Myös naapurin koemaistajat tykkäsivät!Pihalajanmarjahillo (viitisen hillotölkkiä)

1 litra pihjanmarjoja
8 dl vettä
noin 8 dl hillosokeria (100g sokeria per 1dl mehua)
1 vaniljatanko

Puhdista ja erottele pihlajanmarjatertuista marjat. Huuhtele marjat. Laita marjat veden kanssa kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes marjat ovat pehmenneet. Siivilöi syntynyt mehu kulhoon ja puristele siivilän läpi myös marjat.
Huuhtele kattila ja kaada valmis mehu kattilaan, mittaa desimitalla paljonko mehua tuli jotta tiedät sopivan sokerimäärän. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet mehuun. laita myös tangonpuolikkaat kattilaan. Kuumenna mehu ja lisää hillosokeri (eli 100g sokeria per 1dl mehua) samalla sekoittaen. Anna kiehua 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Siirrä valmistunut neste steriloituihin tölkkeihin (kiehuvassa vedessä keitetyt lasitölkit ja kannet) ja laita purkit jäähtymään viileään. Säilytys viileässä, jääkaapissa.

Pihlajanmarjahillo sopii esimeriksi keksin päälle, tai aamupuuroon. Sopii myös riistaruokien kylkeen. Ja voihan hilloa käyttää myös marmelaadien eli niiden kettukarkkien tekoon. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti