torstai 2. lokakuuta 2014

Tehtiin ite: Bratwursti-pitaleipä

Munchenin kaduilla virtaa paraikaa olut, on nimittäin Oktoberfestin aika. Tästä inspiroituneena lokakuun ruokakalenterista löytyy mukava herkku mallasjuoman kaveriksi; Bratwursti-pitaleipä. Leivän täytteenä löytyy pikku-bratwurstien lisäksi dijon-sinapilla maustettua majoneesia, marinoituja punasipuleita ja reilu nippu rucolaa. Mums mikä makucombo! Suosittelemme leivät nautittavan pehmeän venhäoluen kanssa.


Bratwursti-pitaleipä (4kpl)

4 kpl pitaleipiä
4 kpl keskikokoista bratwurstia (tai kuten meillä useampi pienempi bratu per leipä)
1 dl majonesia
1 rkl Dijon-sinappia
1 iso punasipuli
0,5-1 dl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa
pippuria
pieni nippu rucolaa

Valmista ensin alusta alkaen pitaleipäsämpylät, tai käytä halutessasi kaupan puolivalmiita sämpylöitä. Marinoi sitten punasipulit. Pilko sipuli renkaiksi ja kiehauta pienessä kattilassa etikka, suola ja sokeri. Lisää punasipuli ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä kun sipuli on pehmentynyt. Anna etikkalimen imeytyä sipuliin ja maustua sen aikaa kuin valmistelet muut ainekset. Sekoita pienessä kulhossa majoneesiin sinappi ja paista bratwurstit pannulla kypsiksi. Halkaise pitaleipä puoliksi ja voitele pohja reilusti majoneesilla. Lisää bratunakit, marinoitunut punasipuli ja rucolalehdet leivälle. Kansi päälle ja nauttimaan! Prost!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti