maanantai 7. lokakuuta 2013

Tehtiin ite: Taantumakeitto

Oli sitten seiskan, puoli ysin tai kympin uutiset, niin *Taantuma* -sana kuuluu varmasti pari kertaa joka lähetyksessä. Taantuma eksyi hetkeksi tähänkin blogiin, mutta muuten elellään niinkuin ennenkin ja toivottavasti sinä teet myös niin!

Taantumakeitto valmistetaan kaupan tarjouksessa olevista kauden kotimaisista kasviksista. Vaikkapa näin:  Puoli kiloa perunaa (noin 50 senttiä), purjo (noin 80 senttiä), valkosipuli (parikymmentä senttiä) (josta keittoon käytetään noin neljäsosa), ja jos vähän annetaan mennä höveliksi, niin lisätään vielä ostoslistalle kermaa, kasvislientä ja nippu persiljaa. Ällistyttävintä tässä on se, että keitto maistuu hyvältä (eikä yhtään taantumapeikolta) vaikka onkin koottu edullisista perusaineksista. Sopii myös lihattoman lokakuun lounassopaksi. Haha, olemme kerrankin ajan hermolla eikä jälkijunassa. :D

Taantuma(purjoperunasose)keitto

noin 8 kpl pottuja kuorittuina ja paloiteltuna
puolikas purjo renkaiksi leikattuna
vettä
puolikas kasvisliemikuutio
2 valkosipulinkynttä pieninä paloina
1-2 dl kermaa
kourallinen tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria

Lado potut ja purjopalat kattilaan, lisää vettä niin että ainekset peittyvät, rouskauta suolaa ja keihuta kypsäksi ( n. 20min) lisää myös valkosipuli. Surruttele keitos soseeksi sauvasekoittimella. Sekoita kerma joukkoon ja pidä liedellä vielä hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti