tiistai 29. lokakuuta 2013

Bistro O mat, brunssi 27.10.13

Viimekertaisesta sunnuntaibrunssista ei montaa tuntia ehtinyt kulua, kun jo sovimme seuraavasta brunssista. On jo nimittäin pitkän aikaa ollut tarkoitus junailla itsemme Kirkkonummelle Bistro O matiin. Junailimme siis itsellemme autokyydin ja siinä samassa loistavan seuran. Kun pakettiin lisää vielä ravintolan tarjoamat puhtaat ja maukkaat ruokaherkut, oli Kirkkonummibrunssi hieman pidemmän matkansa arvoinen.


 Bistro O mat sijaitsee siis Kirkkonummella. Kirkkiksen juna-asemalta on pieni köpöttelymatka tähän ostoskeskuksen kupeeseen rakennettuun, modernisti, mutta lämpimästi sisustettuun ravintolaan. Eli ihan oikesti junailukin onnistuu aika kivuttomasti ja silloihan kaikki saavat tasapuolisesti nauttia ruokajuomiakin.

Ravintolan sunnuntaisin tarjoamaan brunssiin kuuluu runsas alkupalapöytä, listalta valittava pääruoka ja jälkkäripöytä. Brunssi on lounasmainen eli aamupuuroa tai munia ja pekonia ei löydy noutopöydästä. Sen sijaan tarjolla oli muun muassa paria raikasta ja maukasta vihersalaattia, herkullisia leipiä, hirvenpaahtopaistia, metsäsienisalaattia, peruna-omenasalaattia, paria erilaista silliä ja sieni-pinaattipiirakkaa ja maukkaita siklipottuja. Alkupalojen kanssa juomasimme itsemme Taittingerilla (Taittinger Brut Réserve), nimi kannattaa painaa mieleen, pehmeä ja erittäin hyvä shamppis! Alkuruokapöytä oli koko pöytäseurueen mielestä huippu ja olihan näitä herkkuja haettava vielä lisää.


Pääruokavaihtoehtoina oli samettista maa-artisokkakeittoa, hirviwallenberginpihvi ja kuhamousseline. Pöydässä maisteltiin näitä kaikkia antaumuksella. Alkupalapöydän taso säilyi yllä ja kaavimme lautaset tyytyväisinä tyhjiksi. Annoskoko oli sopiva, varsinkin jos malttaa pitää kuria alkuruokien kanssa. Uusi hyvä punaviinituttavuuskin tavattiin (monille varmaan tuttu Kung Fu Girlin "punainen veli") The Velvet Devil. Mitä luultavammin pullo tätä kotiutetaan laivan hyllyltä joulukuun Tukholman reissulla, Alkossa kun ei näytä olevan...


Jälkkäreiden kylkeen tilattiin erikseen kaffevalikoimasta mieleiset ja sitten hyökättiin taas noutopöytään. Pöydästä löytyi juustoja, marinoitua ananasta ja kermavaahtoa, omenainen Tarte Tatin-piirakka ja Créme Caramél -vanukas. Jälkkäripöydän Tarte Tatin oli suosikki ja varsinkin Créme Caramél jäi sen varjoon. Kevyet jälkkärit sopivat hyvin ison brunssin päätteeksi, mutta jäi sitä silti kaipaamaan vaikkapa sitä pientä suklaista kakkubiittiä :D Brunssi (ilman juomia) maksaa 31euroa jonka on ihan passeli laadukaasta murkinasta. Pöytä kannattanee varata etukäteen.


Bistro O mat oli varsin posiivinen kokemus!

Tähdet: 4 ja puoli

3 kommenttia:

  1. Bistro O matin ruoat olivat kyllä huippuhyviä. Itse kuitnenkin anna vähän miinusta, jos kahvi ei kuulu brunssin hintaan, oli kuinka lounasmainen tahansa. Brunssilla on kuitenkin sen verran hintaa, että yksi kupillinen olisi hintaan mahtunut (vaikka korottamalla brunssin hintaa euro tai kaksi). Näköalat marketin takapihalla ovat myös aika ankeat, mutta muuten mahtibrunssi kuitenkin näistä kauneusvirheistä huolimatta.

    VastaaPoista
  2. Musta on aina niin ihanaa lukea positiivista kommenttia Bistro O Matista! Me käytiin täällä ekaa kertaa jo tosi monta vuotta sitten (taidettiin olla ekat bloggarit paikalla), ja paikka on viehättänyt siitä asti.

    VastaaPoista
  3. Jees, oli kyllä positiivinen kokemus vihdoinkin kun tänne päästiin. Ympäristö ulkopuolella on pieni miinus, mutta kyllä ikkunoista aukeaa ihan kivatkin maisemat puusillalle ja metsään joita oli kiva katsella :) Lisäksi mukavan rauhaisa ja kiireetön yleisfiilis ja hyvä palvelu auttavat viihtymään.

    VastaaPoista