tiistai 15. lokakuuta 2013

Tehtiin ite: Lohibagelit

Bagelit, nuo oivat välipalaleivät. Hitusen hankalia syödä, mutta superhyviä ja vievät nälän mennessään.
Ohje näihin välipalabageleiden täytteisiin napattiin Sara La Fountainin uudesta Healthy Kitchen -kirjasta. Savulohi-kananmuna-kurkku -combo toimii, sopivasti raikas ja mehukas ja täyttävä. Itse bagelisämpylät ostettiin arkilaiskoina kahvilasta, mutta Saran kokkikirjasta löytyy myös ohje kuinka leipoa rukiiset bagelsämpylät.


Lohi-kanamuna-kurkku-täyte, 2-3 bageliin

100g savulohta
tuoretta pinaattia muutama lehti

2 kanamunaa keitettynä
3rkl maustamatonta tuorejuustoa
ruohosipulisilppua
suolaa mustapippuria

n. 7cm pala kurkkua ohuina suikaleina
(pieni pala fenkolia ohuina siivuina - jätimme pois allergiavammojen takia)
2-3rkl maitorahkaa (Ehrmann)
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Murskaa pienessä kulhossa haarukalla kanamunat, lisää tuorejuusto, ruohosipuli ja mausta. Sekoita toisessa kulhossa kurkkupalat maitorahkaan, mausta. Paahda bageli ja halkaise se. Levitä pohjalle munavoita, asettele päälle pinaatinlehtiä ja savulohen paloja. Lisää kurkkusalaatti ja paina bagelin kansi kiinni. Nauti bageli lämpimänä.

3 kommenttia:

  1. Ihanaaa, rakastan bageleita!! Teen jotain tämmöisiä samantyylisiä joskus itsekin. Kuitenkin parhaat bagelit on Nykissä, nam! Siellä sitä täytettä osataan laittaa kunnolla ;) Suomessa siinäkin pihistellään vaikka maksaa puolet enemmän :D

    VastaaPoista
  2. Oi, lohibagelit on niin mun juttu!

    VastaaPoista
  3. Bageleita pitäisi kyllä päästä tuonne Nykiin maistelemaan...namnam :)

    VastaaPoista