lauantai 19. lokakuuta 2013

Tehtiin ite: Punasipuli-fetapiirakka

Tässä syksyistä piirakkaa, jossa täyte on samalla makea, että suolainen. Tarjoiluehdotuksena siivu piirakkaa ja raikasta rapsakkaa vihersalaattia kylkeen. Syksyltä maistuu.






Punasipuli-fetapiirakka

Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja (tai ruis- tai spelttijauhoja)
1 muna
1rkl kylmää vettä

Täyte:
4-5 keskikokoista punasipulia ohuina suikaleina
1 tölkki feta/salaattijuustokuutioita öljymarinaadissa
2 rkl balsamicoa
1tl suolaa
pieni nippu persiljaa
2 munaa
2 dl kevytkermaa

Tee ensin pohja. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kylmä vesi. Paine taikina voideltuun uunivuokaan (halk. 26 cm) ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Kuullota punasipuli pannulla fetakuutioiden öljymarinadissa ( n. 2rkl), mausta balsamicolla ja suolalla. Levitä piirakkapohjan päälle puolet sipuleista ja kippaa päälle ylimääräisestä nesteestä kuivatut ja valutetut salaattijuustokuutiot. Levitä vuokaan loput sipulit ja persiljasilppu. Sekoita sitten pienessä kulhossa munat ja kerma ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.


2 kommenttia: