Punasipuli-fetapiirakka
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja (tai ruis- tai spelttijauhoja)
1 muna
1rkl kylmää vettä
Täyte:
4-5 keskikokoista punasipulia ohuina suikaleina
1 tölkki feta/salaattijuustokuutioita öljymarinaadissa
2 rkl balsamicoa
1tl suolaa
pieni nippu persiljaa
2 munaa
2 dl kevytkermaa
Tee ensin pohja. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kylmä vesi. Paine taikina voideltuun uunivuokaan (halk. 26 cm) ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Kuullota punasipuli pannulla fetakuutioiden öljymarinadissa ( n. 2rkl), mausta balsamicolla ja suolalla. Levitä piirakkapohjan päälle puolet sipuleista ja kippaa päälle ylimääräisestä nesteestä kuivatut ja valutetut salaattijuustokuutiot. Levitä vuokaan loput sipulit ja persiljasilppu. Sekoita sitten pienessä kulhossa munat ja kerma ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Oi, että on herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista