sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tehtiin ite: Kantarelli-savuporo täytteiset sipulit

Nämä täytetyt sipulit syntyivät ihan päästä, ja yllättivät kokinkin. Ajatus oli tehdä kantarelli-savuporotäyte, mutta koska joku oli ehtinyt keräämään kaikki kantsut ennen meitä, piti täytettä jatkaa kesäkurpitsalla. Mutta tulipahan mainiota näinkin. Poron kanssa kimppaan sopivat puolukat, joita onneksi löytyi metsästä niin, että purkin sai helposti täyteen. Varmasti tullaan kokkaamaan näitä uudestaan, jospa ensi viikonloppuna ehtisi ekana apajille...



Täytetyt sipulit noin neljälle tai alkupalaksi noin kuudelle

6 nyrkin kokoista sipulia
noin 100g savuporomurua
noin 4 kourallista kantarelleja tai saman verran kesäkurpitsaa
100-150g juustoraastetta
puolukoita
mustapippuria

Kuori sipulit ja laita ne kiehuvaan veteen noin 10-15 minuutiksi pehmenemään. Anna sipuleiden jäähtyä hetki ennen kuin halkaiset ja koverrat ne kupeiksi. Sisimmät sipulikerrokset lähtevät näppärästi veitsen ja lusikan avulla. Jos kupin pohjalle tulee isompikin reikä, ei huolta, saat koverretusta sipulimassasta leikattua sipuliviipaleen pohjalle. Asettele sipulikupit voideltuun uunivuokaan ja täytä ne täytteellä. Ripottele päälle vielä oman maun mukaan juustoraastetta ja puolukoita. Laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut väriä. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

Täyte:
Putsaa ja pilko kanttarellit, ja paista voissa jokunen minuutti. Lisää pororouhe ja kuutioidut kesäkurpitsat jos sienionni ei ollut sinunkaan puolella (tietty kesäkurpitsaa saa käyttää vaikka sieniä olisikin löytynyt ;). Jos kanttarelleja on löytynyt, voisi täytettä kokeilla tehdä niin, että kantsuja olisi 2/3 ja poroa 1/3. Näin kantarellien makua saa paremmin esille. Pilko sitten noin kourallinen koverretusta sipulimassasta pieneksi ja sekoita se täytteeseen. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kuorallinen tai kaksi juustoraastetta ja yksi kourallinen puolukoita, mausta pippurilla ja sekoita tasaiseksi.



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa/nöyttää hyvältä.

    Niin, ja onnea ehdokkuuden johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Nyt vaan sienimetsään etsimään kantarelleja...

      Poista