Munakokkeli kuuluu monen hotellin aamiaispöydän perussettiin. Yleensä nämä kokkelit ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia muovimaisia ja hyllyviä kasoja, toki poikkeuksiakin on tavattu. Kotiolosuhteissa kokkelikokkailu on ihan unohtunut, mutta ha, sehän on helppoa, nopeaa ja lopputuloksena syntyy mieltisin hyvää lisuketta sunnuntaiaamiaselle, ja vaikkapa kotibrunssille tarjottavaksi. Tuunasimme peruskokkelia ricottalla, jonka toi kivan pehmeän säväyksen kokkelille.
Ricotta-munakokkeli kahdelle:
4 munaa
ripaus suolaa
1 rkl voita
2-3 rkl ricotta tuorejuustoa
ruohosipulisilppua
Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää suola. Lämmitä laakeassa pannussa voi, kun voi "vaahtoaa" lisää munaneste. Pidä pannua keskilämmöllä, ja sekoittele puuhaarukalla koko ajan kunnes kokkeli alkaa muodostua ja nestettä on enää hiukan näkösällä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita ricottajuustonokareet varovasti kokkeliin, saavat jäädä isommiksi sattumiksi. Nauti sellaisenaan tai leivän päällä, ruohosipulisilpun kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti