Miksiköhän aina syksyllä tekee mieli niitä legendaarisia ensimmäisellä köksäntunnilla opittuja teeleipiä ja teetä? Lämpimät leipäset tietysti nautitaan auringonlämmittämällä parvekkeella illan jo hiukan hämärtyessä. Jokin uusi kiva kirja kuuluu myös pakettiin, ja villasukat jottei syysflunssa iske. Teeleipätaikinaa voi soveltaa tyylillä "mitä kaapista sattuu löytymään", esimerkiksi näin...
Puolukkaleipäset 2kpl
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjuhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl juustoraastetta
1-1,5 dl puolukoita
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja sekoita mahdollisimman vähän. Pyöräytä puolukat taikinaan. Kaada taikina kahteen kekoon leivinpaperille uunipellille ja tasoita keot halkaisijaltaan noin 20cm kokoisiksi lättäniksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti lämpiminä.
Teeleivät, nuo täysin aliarvostetut iltapalaherkut. Ja puolukoitakin vielä! Taatusti hyvää :)
VastaaPoistaJep! Puolukat kyllä antaa paljon makua ja mehevyyttä. Menee ilman voita ja muitakin päälisiä.
Poista