Leipurihiiri iski jälleen! Koska mustikkakakku sai hyvän vastaanoton neidin synttäreillä, päätimme kokeilla Jiin synttärikakkuna myös täytekakkua. Tämä suklaakakku upposi vieraisiin. Täytteessä ja kuorutteessa oleva tuorejuusto ei tee makua liian tunkkaiseksi, vaikka kakku muuten tuhti onkin.
Ohje napattiin The Kotiruoka-kirjasta, ja taikinan määrä taas muutettiin 16cm kakkuvuoalle sopivaksi (2/3 miinus muutama iso ruokalusikka).
Sokerikakku normivuokaan Kotiruoka-kirja mukaan:
4 munaa
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja (tekee taikinasta pehmeämmän, mutta pelkkää vehnäjauhokin voi toki käyttää)
1, 5dl sokeria
0,5dl kaakojauhetta
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon siivilän läpi keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175
asteisessa uunissa, alatasolla noin 35minuuttia.
Suklaatäyte ja -kuorrute:
150g tummaa suklaata
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1tl vanilijasokeria
Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja lisää vähän jäähtynyt suklaa hyvin vatkaten. Lisää kermavaahto varovasti. Käytä täytteenä (aprikkosihillon kanssa!) ja kakun kuorrutteena.
Herkullisen näköinen:) Löysin blogiisi inspirationin kautta. Löytyikin samalla monta uutta blogia luettavaksi:)
VastaaPoistaTervehdys ja tervetuloa uudelleen :)
Poista