torstai 18. lokakuuta 2012

Muilla mailla: Kroatia

Ja nyt vielä viimeiset palat autotouriltamme. Tässä Kroatia, jossa 3 päivän aikana tutustuimme Istrian rannikkoon, kaupunkeihin ja kyliin. Upeiden merimaisemien lisäksi, näimme autoillessa valtavasti oliivipuutarhoja. Oliivien lisäksi meren antimet, tryffelit ja kroatialainen jäätelö kuuluivat ruokavalioomme. Alla tryffelipastaa Pulassa ja Pulan amfiteatteri.


Hassuinta oli rajanylitykset Sloveniasta Kroatiaan ja toisinpäin, olimme kuulleet tunnin pari ruuhkista rajanylityspisteillä mutta hyvä jos edes pysähdyttiin tarkastusportilla. Yritettiin kovin heilutella passeja luukun tytöille, mutta eipä niitä kiinnostanut yhtään ketä on saapumassa tai lähtemässä maasta... Kroatiassa emme ajaneet päämotareita pitkin, joten tiemaksut vältettiin, ja saatiin hienot maisemat tilalle.

 

 Ihastuttava muurien ympäröimä pieni kaupunki nimeltään Porec.
Hans Välimäen ohjeiden mukaisesti (kai kaikki ovat muistaneet katsoa Hansin matkassa -ohjelmaa?), pysyimme kaukana ravintoloista, joissa oli kuvataulut annoksista. :)

Rovinj oli myös käymisen arvoinen kaupunki. Täällä oli eniten turisteja, mutta välistä löytyi hiljaisempiakin pikkukujia. Rabac-kylän hotellissa herätimme kummaksuntaa kun selvisi, että olemmekin Suomesta (emmekä Saksasta) "Ah, Kimi Räikkönen!! Never seen any finnish people in my life!" tuli tarjoilijapojan suusta. :D
Aivan Istrian niemimaan eteläisimmässä kärjessä sijaitsee luonnonpuisto Kamenjak, jossa kävelimme lenkin pitkin kivisiä rantoja ja ihailimme maisemia. Vesi tuli myös testattua uintikelpoiseksi. Ja siis tuo meri, uskomattoman kirkasta ja kauniin väristä!

Yhtenä iltana saapui sademyräkkä...


 mutta seuraavana saimme vaaleanpunaisen taivaan!

 Opatjassa nautimme lumoavat kakkukahvit wieniläistyylisen Cafe Wagnerin terassilla.


Kiteytettynä top 5 paikat Istriassa ( joka on siis vain pienen pieni pala Kroatiaa):
1 Porec
2 Rovinj
3 Opatja
4: Kamenjak
5: Bale

Siinäpä sitten se matka. Ja eikun uutta matoa koukkuun!

2 kommenttia:

 1. Mulle tuli jostain syystä kovin kova matkakuume! :) Ihania kuvia.

  Me ollaan muutamille tietullillisilla teillä ajettu ihan kiireen takia ja ne ovat kyllä maailman tylsimpiä teitä! Kiemuraiset pikkutiet ovat reissussa ehdottomasti parhaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on aina päällä, ainakin täällä :)

   Poista